Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

Soleus

Senior Leden
 • Content Count

  2,250
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

5 Followers

About Soleus

 • Rank
  SOL INVICTUS

Previous Fields

 • Land
  Nepal

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Kathmandu
 1. Soleus

  Opgezette Eigenmanni

  En ze lachen vriendelijk dus zijn blij met hun nieuwe thuis ;-)
 2. Soleus

  Regeneratie vermogen

  Ik heb in het verleden reds gehad waarbij de staart gedeeltelijk was afgebeten. Nu was het zo dat bij het teruggroeien, eerst een rand kleurloos nieuw weefsel kwam. Dit breidde zich dan uit en kreeg weer kleur. Als ik jou was zou ik dus vooral kijken of er aan het uiteinde van de 'stomp' lichtgekleurd weefsel terug groeit. Ik kan het op de foto niet zien, maar een vis kan ook zijn staart zelf 'uitzetten' en intrekken. (dus breder of smaller maken)
 3. Soleus

  Manny juni 2010

  Dan ben ik ook benieuwd naar foto's van jouw Manny Dexter! Mooie foto's weer Piranja! Deze Manny is en blijft een voorbeeld voor velen!
 4. Soleus

  tijdelijke samenstelling

  Merk je vanzelf... soms lukt dit tijdelijk, soms niet. 1 Ding is zeker, met piranha's zijn deze dingen niet te voorspellen. (Je teksten zijn moeilijk leesbaar)
 5. Soleus

  natteri?

  ^Misschien om dit leesbaar te houden wat toevoeging van leestekens i.p.v. een zin van 50 woorden?^ Dit is een lelijke, dikke Nattereri (dus niet natteri). Beestje wordt inderdaad in verkeerde omstandigheden gehouden. Maar waarom plaats je dit filmpje van een of andere Italiaan in de algemene piranha discussie?
 6. WOW dat vlekkenpatroon van de superred!!! Echt vet man!
 7. Soleus

  waar koop ik reds?

  Niet mijn favoriet Dees Ik heb ze daar toen ook gekocht voor een absurd hoog bedrag. Het probleem is met zo'n winkel (waar ze echt weg zouden moeten) dat wanneer ze de vissen verkopen er gewoon weer nieuwe voor in de plaats komen. Niet sponsoren dus zulke zaken!!! Vissen 'redden' van hun huidige onderkomen in de winkel is niet de juiste methode! On topic: Coenen in Best is een prima zaak voor roodbuikjes. De laatste keer dat ik bij Heevis in Eindhoven (op de schootsestraat) ben geweest, zaten er ook reds. 'De Siervis' in Overpelt (net over de grens in Belgie) heeft ze ook. Ook een goede zaak. Gewoon goed rondkijken, keuze genoeg!!!!
 8. Soleus

  FVDM Oktober 2010

  Voted... GL aan alle deelnemers!
 9. Soleus

  S.rhombeus cohab

  Ik vind het eerlijk gezegd moeilijk te zeggen hoor! Ik heb tot op heden niet van zulke experimenten gehoord. Maar met genoeg exemplaren in een grote tank...wie weet is het mogelijk... In de natuur leven zover ik weet de rhoms ook tamelijk dicht op elkaar. Ik hou mijn stem even blanco!
 10. Soleus

  Mannetje/vrouwtje

  Veel mensen 'denken' inderdaad het geslacht van hun vis te zien (grootte, dominantie, etc...) allemaal onzin. De grootste, dominantste vis wordt vaak door de onwetende piranha-houder benoemd tot 'alfa-mannetje' Maar het kan net zo goed een dominant 'pittig wijffie' zijn
 11. Soleus

  eens een filmpje, mijn aquarium

  Mooie vissen hoor! Ik heb zelf ook eens een red met zo'n 'extra' stukje rood gehad. En die goudvissen gaan er vroeg of laat gewoon aan!
 12. Soleus

  Serrasalmus spilopleura

  Ik denk dat het heel moeilijk is om aan een echte spilo te komen. De discussie over Spilo/Mac is hier al vaker geweest, dat een persoon dacht (zeker wist) een spilo te hebben, terwijl de rest van de members vrijwel zeker dacht dat het een mac zou zijn. I.m.o. zijn het allebei hele mooie vissen. En in zo'n tank, met veel planten en hout zou ik het wel een super kans vinden om een paar macs te houden. Ik wist niet dat Hustinx weer ging importeren...Dat is wel geweldig nieuws! Heb het altijd een hele mooie zaak gevonden, zelfs als je niks nodig hebt ;-)
 13. Even paar foto's van het resultaat van de gedroogde eigenmanni, en meteen de rest van de collectie. Had nog een half opgevreten gedroogde nattereri-kop maar die heb ik maar weggegooid. Eigenmanni: V.l.n.r: Eigenmanni, Cariba kaak, Piraya:
 14. Soleus

  Nieuwe foto's van m'n bijters

  Zijn mooie foto's bij! Je piranhas zien er erg goed uit. Btw, het is nattereri ipv nattery
×