Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

boontje

Senior Leden
 • Content Count

  908
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

1 Follower

About boontje

 • Rank
  Institutionalized
 • Birthday 02/11/1978

Previous Fields

 • Land
  Belgium

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Mechelen
 1. boontje

  kalk verwijderen

  ik zou gewoon met azijn proberen
 2. boontje

  Nitraat blijft te hoog

  ja natuuriljk het is de bedoeling dat je minstens
 3. boontje

  Nitraat blijft te hoog

  dat eendekroos had je beter laten zitten. Dit groeit heel snel en zet dus nitraat om in planten (hoewel je hier natuurlijk ook geen wonderen van moet verwachten). Het lijkt me sterk dat het de eendekroos zelf was die zo stonk. Beste manier om je nitraat snel naar beneden te krijgen is idd veel water verversen. En niet te veel voeren natuurlijk
 4. boontje

  Plant ID

  waarschijnlijk een echinodorus amazonicus edit: oeps te laat
 5. boontje

  Mechanisch en Biologisch filter

  je hebt altijd mechanische en biologische filtratie nodig. Kan zowel met een filter die beide doet, als met verschillende filters met een bepaalde functie (hoewel je ook voor een biologisch filter wel een stukje mechanische filtratie nodig hebt). Voor mechanische filtratie (dus het verwijderen van zweefvuil) worden meestal sponzen en watten gebruikt.
 6. boontje

  Slakken eters? iemand ervaring?

  zeker geen kogelvis want die zijn giftig zo'n clownbotia heeft ook weinig kans denk ik
 7. boontje

  Wat denken julie ???

  da's goed nieuws het herstelvermogen van piranha's is zeker niet te onderschatten kan je die "brokken vlees" er niet uitvissen met een schepnetje?
 8. boontje

  Wat moet ik doen ??

  kan je hem niet apart zetten, bijv. in een grote plastic container met een intern filtertje? Dan kan je de bak helemaal leeg laten en elke dag water verversen. (En zout bijvullen) Hoe oud/ groot is deze vis? Oudere vissen kunnen wel maanden zonder eten. Misschien dat het wel beter is geen eten te geven voor een week of langer. Lijkt me dat de vis dan al z'n energie in het genezingsproces kan steken ipv in het verteren van voer en het water blijft ook mooi zuiver.
 9. boontje

  kipfilet voeren aan de Piranha ??

  kipfilet is veel slechter voor het water dan garnalen en mosselen.
 10. boontje

  kipfilet voeren aan de Piranha ??

  voer moet altijd rauw zjin, want met koken daalt de voedingswaarde. Nu ben ik niet zo'n voorstander van het voeren van vlees, maar kip filet zou ik al helemaal links laten liggen. Je zou de eerste niet zijn die een hele bak vol vissen verliest na het voeren van kipfilet. En als het er al een half uur in ligt, zou ik het er maar snel weer uithalen.
 11. boontje

  probleem

  baby pirs zijn nu eenmaal erg intolerant tegen over elkaar maar die bak is volgens mij ook veel te klein, ze hebben nauwelijks plaats om te vluchten temperatuur heeft ook invloed, maar dan wel hoe lager hoe minder aggressief en let ook op de kwaliteit van het water. ammonia & nitriet altijd nul, en nitraat zo laag mogelijk (liefst onder 20 ppm)
 12. boontje

  Nitraat te hoog!!

  hmm, die aqua pro 2 filtert 800l/u ? Dat lijkt mij erg weinig voor 6 reds, maar dat zal niet de reden zjin voor een te hoog nitraat gehalte om je nitraat om laag te krijgen: - meer water verversen - minder voeren (niet overvoeren) - zorg dat er geen voedselsresten of dode planten in je bak blijven liggen - meer onderhoud: bodem regelmatig en grondig zuivermaken, regelmatig de mechanische filtermedia (watten, sponzen) zuiver maken - meer planten (vooral drijfplanten)
 13. begin eens met het water te testen (ammonia, nitriet,nitraat, ph)
 14. boontje

  Voor de slimmereiken

  Verbruik hangt natuurlijk ook af van de hoeveelheid water die moet opgewarmd worden en - zoals flip poz al zei - van de omgevingstemperatuur
 15. boontje

  amerikaans middeltje van tetra

  heb het eens in google ingegeven en ik denk eigenlijk dat het effectief wel om hetzelfde product gaat, maar enkel een andere marketing naam heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik betwijfel toch of het echt z'n geld echt waard is, zeker als je vissen hebt die nogal veel waterversingen nodig hebben, dan gooi je je geld vrij snel door de afvoer.
×