Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

Dexter

Site Moderator
 • Content Count

  1,844
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dexter last won the day on April 27 2014

Dexter had the most liked content!

Community Reputation

13 Goed

6 Followers

About Dexter

 • Rank
  Exodon Paradoxus
 • Birthday 04/06/1967

Previous Fields

 • Land
  Netherlands

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Rotterdam

Recent Profile Visitors

525,770 profile views
 1. Dexter

  zeevruchten?

  Lijkt mij geen probleem, maar ik zou als hoofdvoer zeker spiering adviseren en dit afwisselen met de zeevruchten. Daarnaast kan je ook af en toe stukjes kipfilet geven (de pezen die je er uit snijt) of een pinkie.
 2. Dexter

  De grote verhuizing

  Het probleem van het vangen zit hem bij de piranha's vermoed ik. Mijn ervaring is dat je er goed aan doet het waterpeil te laten zakken zodat het vangen makkelijker gaat. Haal vantevoren alle objecten (hout etc) die het vangen kunnen bemoeilijken uit je bak. Vang de vissen met een snelle beweging en plaats ze in een ruime ton met aquarium water. Misschien is zes afzonderlijke emmers met deksel wel het beste om verdere beschadeging van de vissen te voorkomen. Gebruik al het water van je oude bak voor je nieuwe bak en vul het gedeeltelijk aan met vers water. Doe dit niet in 1x helemaal aanvullen om de waterwaarden niet teveel te laten schommelen. De overige vissen zou je ook in emmers of een ton kunnen verplaatsen. Zelf heb ik dit op deze manier vaak genoeg gedaan, met steeds een goede afloop.
 3. Dexter

  klein bakje 60x30x30

  Mooi gedaan. Leuk dat je voor de citroentetra hebt gekozen. Kom je niet al teveel tegen in aquaria!
 4. De vraag is natuurlijk wat de ziekte heeft veroorzaakt. Antibiotica (wat heb je gebruikt trouwens?) kan goed helpen, maar als de oorzaak niet wordt weggenomen lost het niet veel op. Bak goed schoonmaken. Het filtermedium volledig vervangen en langzaam de boel weer opstarten. Persoonlijk zou ik de bak 4 weken laten indraaien en dan een paar guppen toevoegen om te kijken hoe het gaat. Als dit een tijdje goed gaat kun je het gewenste visbestand gaan toevoegen.
 5. Het is een gok. Zal het ook niet snel doen. Tenzij ik een heel klein exemplaar tref. Een divider lijkt mij bij deze soort niet zoveel zin hebben.
 6. Dexter

  klein bakje 60x30x30

  Lijkt mij een geschikt bakje voor kleine cichliden uit het tanganyika meer. De slakkenhuisbewonertjes als Neolamprologus Brevis.
 7. Heeft iemand toevallig deze combi of ergens gezien of over gelezen? Bij mijn Elong zit al geruime tijd een Sewelia en dat lijkt goed te gaan. Ze zijn erg snel en kunnen zich goed verstoppen. Het zou leuk zijn om er een tweede exemplaar bij te houden om een kweekje te wagen. Maar het mag geen risico voor de vis in kwestie zijn.
 8. Dexter

  De piranha voor mij?.

  Je bak is zeker groot genoeg voor een schooltje redbelly's. Ik zou ook de combinatie met oppervlakte rovers niet aanbevelen. Als je voor piranha's kiest moet je goed afwegen of deze vissen echt iets voor je zijn. Het niet kunnen combineren met andere vissen kan op den duur saai zijn.
 9. Dexter

  De piranha voor mij?.

  Hoi Ahnarip. Welkom op het forum. Als je het hebt over scholenvissen dan komen binnen de piranha familie alleen de pygocentrus soorten (Nattereri, Cariba, Piraya) hiervoor in aanmerking. De eerst genoemde soort is degene die het meest voorkomt in de handel en dus makkelijk en goedkoop te verkrijgen is. De andere twee niet en zijn daarom behoorlijk duur. De vraag of je er iets bij kunt houden is een veel gestelde. Het antwoord is eigenlijk nee. Je kunt een pleco proberen, maar vroeg of laat zal het een keer mis gaan. Bij een grote bak met veel beplanting kunnen kleine tetra's of guppy's wel een optie zijn.
 10. Dexter

  Piranhas en andere vissen?

  Mooie grondels zeg. Welke soort is dat? Maar zie ik het nu goed, of heeft je vis een waas op zijn ogen?
 11. Dexter

  Feeding crew

  Daar heb je gelijk in. Met mij serra's heb je dat gelukkig niet.
 12. Dexter

  Feeding crew

  Als ik dit zo zie ben ik blij dat ik geen pygo's heb. Zou er niet naar kunnen kijken. Vreselijk om die vissen met die verwondingen te zien zwemmen. Ieder moet het zelf weten, maar ik wil het niet zien.
 13. Wat ben je in godsnaam aan het doen? Je bent aan het opereren, maar wat precies?
 14. Dexter

  Lucht happen

  Vlees (van bijvoorbeeld een capibara) en gevogelte staan wel op het menu. Alleen niet zo vaak. Het hoofdmenu is toch vis. Maar zo nu en dan vlees en gevogelte voeren is alleen maar goed.
×