Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

freNgeL

Leden
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About freNgeL

 • Rank
  Addicted
 • Birthday 12/06/1979

Previous Fields

 • Land
  Belgium

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Olen
 1. freNgeL

  Mini rif 240 liter

  jawadde, mooi mooi
 2. freNgeL

  koningspythons

  Mooie verlichting. Ik zie dat je ook een sus scrofa vittatus hebt rondlopen. Is dat makkelijk zindelijk te krijgen?
 3. freNgeL

  Help! Welke meerval is dit

  daar gok ik ook op
 4. freNgeL

  overgeplaatst

  De reden waarom ik in dit topic antwoord is omdat ik reageer op het filmpje dat in dit topic wordt getoond. Ik heb zeker respect voor de topic starter. Ik denk dat ik mijn mening over het filmpje op een beleefde manier heb gegeven. Een nieuw topic openen om daarin te zeggen dat ik de bak in dit topic te klein vind gaat zou ik echt raar vinden. Van de andere kant discusieren of iets wel dan niet in een topic thuishoort, hoort in dit topic waarschijnlijk niet thuis.
 5. freNgeL

  overgeplaatst

  het kan inderdaad altijd slechter. Soit de topicstarter heeft mooie vissen. Ik ga het verder daarbij houden.
 6. freNgeL

  overgeplaatst

  Goede systemen zorgen ervoor dat de waterkwaliteit ok is daar gaat het niet om, dat beest zit in veel beter water als in zen natuurlijke omgeving. Het gaat erom dat die grootste Rhom amper plaats heeft om te draaien, laat staan zwemmen. Momenteel heb ik geen aquarium, maar ik had wel altijd een aquarium dat 'voldoende' groot was zodat men vissen konden 'zwemmen' of toch op zen minste bewegen, hoe je het maar wil noemen. Mijn reds van 18 cm zaten in een aquarium van 150 cm op 50 cm. Dat is dik 8 en 2,5 keer de lengte van de vissen. Ik geef toe, dat is verre van ideaal, maar ideaal bestaat niet in gevangenschap... dat besef ik zelf ook. Ik snap niet dat er mensen kwaad kunnen spreken van een overstockte aquarium maar wel lof kunnen zijn van een vis van 44 cm in een aquarium van minder als 2,5 meter... Soit, iedereen zijn mening.
 7. freNgeL

  overgeplaatst

  Mooie vissen, maar ikzelf vind dat formaat vissen te groot voor een aquarium. Ze passen er in, maar ze kunnen niet/amper zwemmen. Een gevangene in een gevangenis heeft (te) weinig ruimte om te bewegen, dus die laten ze van tijd tot tijd even rondlopen. Maar zelfs gevangenen zitten ruimer als de vissen in het filmpje .Ik vind het een beetje zielig zo. Ik vind het eigenlijk zelfs mishandeling... (zelfs met een volautomatisch multifunctioneel supper zuiver water druppelsysteem)
 8. freNgeL

  Creatief met straatstenen

  Ik vind het mooi. Heb je de stenen aan mekaar gekit? Of liggen ze goed vast uit zichzelf? enneuh heb je je overbuurman al uitgenodigd om eens naar je aquarium te komen kijken?
 9. freNgeL

  Blauwalg dagboek

  Ik dacht dat botias groepsdieren waren, best te houden met minimum 5 stuks. Maart ik kan me vergissen.
 10. freNgeL

  Haai doodt kajakker in Hawaï

  Sommige mensen halen hun hond dagelijk uit hun hok zodat ze hun poten eens kunnen strekken. Waarom laten ze hun vissen niet dagelijks ergens een rondje zwemmen? Maar om op je vraag te antwoorden, ik veronderstel dat die gast zich veilig voelde in zen kajak. Het is ook wel een rare haai imo. Er zijn daar 100'en surfers voor het grijpen. Maar nee, meneer de haai wil perse die kerel in zen kajak...
 11. freNgeL

  Manueli

  Dat dacht ik ook, het is precies of hij zwemt gewoon in de huiskamer rond. Ik zie nergens een aquarium. Ik dacht dat het een getrukeerde foto was. Hoe meer ik naar de foto kijk, hoe harder ik dat denk. Maar dat zou te belachelijk zijn... heb je geen fotos van je ganse bak?
 12. freNgeL

  Bakje 140x70x80

  Ik begrijp je standpunt Maar een extra voordeel van aquarium productenn die minder verbruiken is dat als je je eindafrekening krijgt van de elektriciteit, dat je vrouw dan niet of hopelijk toch minder gaat zagen dat die stomme vissen veel te veel kosten en dat ze buiten moeten. Soit, de filter is gekocht. Dus overbodige discussie. hehe anyway, een bak van 80 hoog...top man laat nog eens wat fotos zien.
 13. freNgeL

  Bakje 140x70x80

  "Die Greenline filters zijn echt heel goed en heel economisch, maar die 2000lh variant koste 219 euro, dat had ik er niet voor over. Deze kostte me maar 81 euro incl UVC. " In de avondschool volg ik electromechanica. In de les 'pompen, ventilatoren en compressoren' hebben we eens moeten bereken hoeveel het kost om een pomp non stop te laten draaien een gans jaar. De prijs aan energie per jaar was stukken hoger als de aanschafwaarde van een pomp. Maw de aankoopkost van de pomp was maar een 'fractie' van de energie factuur en dus ok van de maar een fractie van de totale kost. We hebben dan ook geleerd om bij de keuze van een pomp eerst te zoeken naar pompen met de eigenschappen die je zoekt en als je dan naar de prijs kijkt om ook zeker het verbruik mee in te calculeren in de totale kostprijs. Als je dat uitrekent op jaarbasis of over een tijdspanne van 5 jaar kan je echt schrikken van het resultaat. Uiteraard ging dit over industriele pompen die veel groter zijn en meer verbruiken. (dit ging over 10-duizenden euros per jaar) Ik ken het verbuik niet van de greenline pomp en van die chinese pomp, maar als die greenline filter minder verbruikt (en misschien ook nog eens langer meegaat) dan kan het zijn dat die chinees uiteindelijk pakken duurder gaat zijn. De levensduur weet je uiteraard nooit op voorhand, maar het verbruik kan je zeker berekenen. Dit is een lang verhaal om enkel te zeggen dat als je prijsbewust probeert te zijn, dat je dan best niet enkel naar enkel de prijs van de filter kijkt, maar ook alle andere factoren meeneemt. gr toon de zageman
 14. freNgeL

  Serra bakje 100x40x50

  zwart met een snuifje nachtverlichting
 15. freNgeL

  Blauwalg dagboek

  Ik heb zelf ook nog nooit blauwalg gehad. Wat ik weet over blauwalg is dat het geen alg is, maar wel een bacterie. Ikzelf zou de bak volledig leegmaken en poetsen met javel en daarna nog eens poetsen met dettol en daarna de bak vullen met een javel of dettol oplossing. De filter zou ik hier enkele dagen op laten draaien zodat ook die volledig ontsmet is. Filtermateriaal zou ik vervangen. Voor de rest zou ik alles wat ik wil hergebruiken goed reinigen en daarna afkoken en ook enkele dagen laten weken in een javel/dettol oplossing. Maar dingen die niet veel geld kosten zou ik sowieso vervangen. In principe zou je er dan vanaf moeten zijn. Als dat niet zo is, dan denk ik niet dat je nog veel kan doen.
×