Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

kevinv

Leden
 • Content Count

  323
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About kevinv

 • Rank
  Obsessed
 • Birthday 12/31/1978

Previous Fields

 • Land
  Belgium

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  brasschaat
 • Interesse
  Royal Antwerp Football club
  power training
 1. kevinv

  doorstroom en opvoerpomp

  De gaten in mijn bak zijn geboord en heb de afvoeren geplaatst (allebei 32 dia ) 1 is voor de gewone afvoer en de 2 de is wat hoger als veiligheidsafvoer indien de 1ste moest blokkeren. De doorvoering in de bak van de opvoer is dia 20 ( had verkeerde maat opgeven aan persoon die kwam boren ) maar heb de leiding naar de bak wel 25 gemaakt ( reductie gebruikt op de doorvoering aan de buitenkant van de bak tot aan de bioloog waardoor nu alleen de doorvoering 20 is. de opvoerpomp word de afstelbare sicce syncra silent 5.0 . pompt 5000 liter per uur en heeft een opvoerhoogte van 3.8 meter. de afstand van opvoerpomp naar doorvoering invoer is 1.8 meter deze week komt men de overloop erin kleven en kunnen we de achterwand verder afwerken. nu een vraag over het filtermateriaal . mijn bioloog bestaat uit 4 vakken waar van 3 voor filtermateriaal en 1 voor opvoerpomp in de 3 ruimtes voor filtermateriaal kan ik telkens 23x30x50 vullen . het eerste vak had ik graag volledig gevuld met groffe en fijne filtermaten ( hier komt de afvoer aan) het middenste vak had ik graag volledig gevuld met siporax ( zou ongeveer 40 liter siporax zijn) over het 3 de vak twijfel ik nog . had eerst gedacht om in de onderste helft van het vak Japanse matten te leggen en de bovenste vol helft fijne filterwatten te leggen zou dit volstaan of raden jullie mij nog iets anders van filtermateriaal aan ? tegenwoordig heb je ook van die die drijvende kns of helix . is dat eigenlijk iets? Het visbestand zullen uiteindellijk toch exodons worden
 2. kevinv

  Exodon Paradoxus

  Is het mogelijk om hier een kleinere soort van pantsermeerval bij te houden of niet ? bij mijn reds gingen ze er na een jaar aan
 3. Ben stilletjes aan terug begonnen aan het vernieuwen van mijn bak. Heb nu ook een bioloog aangeschaft. Eerst was ik van plan om geen roofvissen meer aan te schaffen maar de laatste dagen ben ik meer en meer info aan het opzoeken over de exodon paradoxus. Zou er iemand mij kunnen vertellen hoeveel exemplaren ik levenslang in mijn bak zou kunnen onderbrengen ? Verschillende sites spreken elkaar tegen dus misschien is er hier iemand die al eens exodons in zijn bak heeft gehad. Mijn bak is 170x70x70. (830l) Hier moet dan nog wel wat afgetrokken worden voor bodem ed. Mijn bioloog is 120x50x45 dus die is wel ruim voldoende
 4. kevinv

  doorstroom en opvoerpomp

  Het nieuwe onderstel en mijn bioloog zijn al een tijdje geleden geleverd. Heb iemand gevonden die de gaten voor aanvoer en afvoer kan en wil boren. Tevens denk ik aan 1 invoer en 2 uitvoeren . 1 gewone uitvoer en 1 die hoger ligt als veiligheid moest de andere op de 1 of andere manier dicht geraken. Weet alleen nog niet goed of ik ze door de bodem zou laten boren of door de zijkant net onder de waterlijn . Weet er toevallig iemand welke dia van pijp ik best gebruik voor de uitvoeren ? Ik zou de bak graag 3 tot 4 x per uur door de bioloog laten gaan ( of is dit te weinig ?) als invoer wilde ik een pijp van dia 24 gebruiken.
 5. kevinv

  doorstroom en opvoerpomp

  denk dat ik toch gaten ga laten boren . de persoon waar ik mijn onderstel en bioloog heb besteld boort ook gaten in bestaande bakken bij mensen thuis en de prijs valt echt goed mee. heb ook eens rondgekeken op verschillende sites ivm. de doorvoeringen . als ik het goed begrepen heb kan ik ook gewoon aan de zijkant van mijn bak net onder de waterlijn een doorvoering voor afvoer richting bioloog laten maken ipv door de bodem van mijn bak. klopt dit ? eerste keer dat ik met bioloog ed. ga werken dus hulp en tips zijn altijd welkom
 6. kevinv

  doorstroom en opvoerpomp

  ik heb wat schrik dat indien er iets misloopt met het boren het glas gaat barsten of iets dergelijks. iemand die ik ken maakt de overflows en installeerd ze ook . is inderdaad met hevel. tot op het moment heeft hij nog geen problemen gehad ivm bakken die overlopen maar wat niet is kan natuurlijk nog komen. deze week ga ik bij zijn kennis langs die al heel zijn leven met aquariums bezig is . .momenteel heeft hij er eentje staan van 4.5m lengte. ik ga daar ook mijn licht eens opsteken en de nodige vragen stellen. de zebra is inderdaad een redelijk kostelijk beestje. voor een kleintje zou ik rond de 100 betalen en voor een volgroeide rond de 200. vind ze samen met de l134 bij de mooiste die er zijn en ze blijven van redelijk formaat. de grotere soorten breken vroeg of laat toch heel het plantenbestand ed. af. ik wilde een stuk of 10 corydoras plaatsen .
 7. kevinv

  doorstroom en opvoerpomp

  een opvoepomp had ik nog niet gekocht. eergisteren is mijn bioloog en nieuw onderstel pas geleverd. ik had 2 pompen op het oog sicce syncra silent 3.0 of 4.0 .de 3.0 dat is die van 2700 l per uur de 4.0 heeft een opvoerhoogte van 3.8m en is 3500 l per uur maar wel regelbaar. er is ook nog een regelbare van 5000 l met een opvoerhoogte van 3.8 m. gedurende iets meer dan 2 jaar had ik reds zitten . ik was gestart met 11 kleintjes maar de laatste maanden kwamen ze 1 voor 1 om. zelfs antibioticakuren hielpen totaal niet. ik wil deze keer iets totaal anders. ik zou deze keer graag wat kleur en beweging hebben in de bak. eerst was ik van plan om een rhombeus van 25 cm aan te schaffen maar ik weet nu al dat ik er toch spijt van ga krijgen omdat ik liever scholen vissen door de bak zie zwemmen dan 1 solitaire. deze keer ga ik een 7a8 tal scalare redshoulder manacapuru huisvesten samen met corydoras lazer gold stripe , 1 a 2 hypancistrus zebra l46 1 a 2 pecoltia compta l134 en een school roodkopzalmen goud en ofwel kardinalen of keizertetra's. moest ik nog genoeg ruimte overhouden zullen er nog zuidamerikaanse glaszalmpjes en marmeren bijlzalmpjes bijkomen. met 8 scalares zit ik aan 400 l ( 50 l per vis nodig) en de rest moet ik nog eens berekenen eerst wilde ik dwergcichliden toevoegen maar vermits die blijkbaar in de clinch gaan met andere bodembewoners ga ik het niet doen. eerst moet ik wel nog een overloop in elkaar zien te knutselen daar ik geen gaten in mijn bak heb en ze ook niet wil laten boren. graag had ik mijn bak in juni of juli terug opgestart en in september als we terug van vakantie zijn begin ik pas aan het vissenbestand. dan heeft hij ook rustig de tijd gehad om 2 maanden in te draaien. het is de eerste keer dat ik met een bioloog ga werken.ik had teveel problemen om de waterkwaliteit optimaal te houden bij mijn reds alhoewel ik de 2 grootste filterpompen van jbl op mijn bak had draaien filter jij je water dan 10x per uur ? ze hadden mij verteld dat 2 tot 3 x meer dan genoeg was . indien je te snel filtert zou je filtermateriaal niet zijn volle werk kunnen uitvoeren werd mij meegedeeld in de aquariumzaak.
 8. kevinv

  doorstroom en opvoerpomp

  Daar mijn piranha bestand verdwenen is na een aanhoudende ziekte ben ik van plan om met een totaal ander visbestand te starten. De 2 potfilters die ik had heb ik verkocht en heb mijn eigen nu een hoog onderstel ipv.onderkast aangeschaft en een bioloog. Mijn bak is 170x70x70 en de bioloog die ik heb laten maken 120x50x45. Daar ik een hoog onderstel heb laten maken zodat de bak mooi in het zicht tegen de muur komt had ik een vraag ivm. de opvoerpomp . De rand van mijn bak zal nu op 1.70 meter hoogte liggen. De opvoerpomp die ik wil halen heeft een opvoerhoogte van 2.5 m en een stroming van 2700 liter per uur Gaat dit voldoende zijn om het totale aantal liters van ongeveer 1000 (bioloog en bak) 2x per uur te kunnen zuiveren daar er overal beweerd word dat je door de opvoerhoogte minder doorstroomliters krijgt dan de 2700 die beloofd worden .
 9. heb 2 kuren bactopur toegepast en toen dat niet werkte werd mij door mijn vaste aquariumzaak aangeraden om flagyl 500 te gaan halen in de apotheek. flagyl 500 is antibiotica voor mensen die blijkbaar ook als ultiem redmiddel word toegepast indien niets anders werkt . ik had er nog nooit van gehoord maar zelfs de uitbater van de apotheek wist dat dit soms gebruikt word in aquariums. heb hier ook 2 kuren van toegepast maar niets . heb na elke kuur de 50 procentwissels doorgevoerd en deed standaard elke week waterverversingen en aan bodemzuigen. mijn waterwaardes bleken telkens redelijk in orde alleen de kh in het kraanwater ligt hier redelijk hoog. men denkt dat het vis tbc was daar er niets van antibiotica werkte. ondertussen heb ik heel mijn tank en filters al leeggehaald . men heeft mij aangeraden om daarna de bak terug te vullen en mijn filters zonder medium terug te laten draaien en chlooramine toe te voegen om zo alle bestaande bacterieen zeker weg te krijgen. na 2 weken moet ik mijn bak terug volledig leegmaken en volledig uitspoelen. ik ga het verder even rustig bekijken want ik ben ook van plan om over te schakelen op een bioloog ipv. mijn 2 jbl 1801 potfilters.( denk dat het op gebied van waterkwaliteit ed. ook een pak scheelt tov. potfilters) ik ben momenteel overal offertes aan het opvragen voor eentje van 150x50x50 wil deze keer ook langer wachten na de opstart om vissen toe te voegen . (8 a 10 weken ongeveer) vorige keer had ik 6 weken gewacht na opstart om vis toe te voegen en toch kreeg ik nog een nitrietpiek.
 10. Nadat ik met een ziekte te kampen heb gehad is vandaag mijn laatste red overleden. Zelfs meerdere antibiotica kuren brachten geen beterschap. Is er iemand die mij kan vertellen hoe ik nu het best mijn aquarium en bijhorende filterpompen kan vrijmaken van ziektekiemen en of bacterien ? Binnen een paar maand wil ik de bak en potfilters terug opstarten met een totaal ander visbestand. Alvast bedankt.
 11. blijkbaar heeft de flamyl toch gewerkt. tot nu toe geen enkele red die sneller ademt en in de stromingspomp gaat hangen of opzwelt . hopen dat het zo blijft .
 12. hoop het ook maar als het effectief buikwaterzucht is,dan is de kans groot dat ze er allemaal aan zullen overlijden. het kan blijkbaar vele redenen hebben dat deze ziekte uitbreid. de waterwaardes zijn in elk geval ok. ben nu 3 reds kwijt geraakt op anderhalve maand tijd. was in november 2014 gestart met 11 baby reds en nu heb ik er nog maar 6 over. 3 aan kannibalisme en nu 2 op korte tijd aan ziekte. wel jammer daar ze nu allemaal formaten hebben bereikt van 20 cm en meer. nu de school kleiner en kleiner word worden ze ook meer en meer schuchter en verstoppen ze zich meestal. vroeger hingen ze allemaal in de stroming van mijn stromingspomp en zag je ze practisch de hele tijd over en weer zwemmen in mijn bak. die tijden zijn jammer genoeg precies voorbij. vandaag heb ik weer een 50 procentwaterwissel doorgevoerd om de flamyl te verdunnen en heb ik kool aan mijn filter toegevoegd om de resterende medicatie eruit te filteren. nu is het afwachten . normaal gezien volgen de eerste ziektesymptomen tussen de 24 a 36 uur . (zoals bij de eerste 2 die overleden zijn)
 13. 2 weken geleden zag ik een 1ste red snel ademend voor de stromingspomp gaan hangen . hij begon zijn kleuren te verliezen . een dag erna ben ik gestart met een 1ste bactopur antibioticakuur. enkele dagen erna was hij volledig opgeblazen als een ballon en tolde hij door de bak . heb hem eruit gehaald (ze begonnen hem aan te vallen) en nog dezelfde minuut was hij dood. zelfs toen ik hem eruit viste verzette hij zich totaal niet meer. de dag erna constateerde ik dat er weer 1 red snel ademend voor de stromingspomp gingen hangen . heb 50 procent waterwissel doorgevoerd en weer 3 dagen bactopur gebruikt . de kleuren verdwenen ook stilletjes aan en ook deze red begon op te blazen en heeft het niet overleefd. er werd mij als ultiem redmiddel flagyl 500 aangeraden (antibiotica voor mensen) dit word uitzonderlijk meegegeven zonder recept als men zeker weet dat het voor gebruik in aquariums is. heb dit in combinatie met zout gebruikt met wederom een 50 procent waterwissel na de 2de bactopur kuur. tot nu toe hangt geen 1 van de overgebleven reds voor de stromingspomp en hoop ik dat de ziekte gestopt is.
 14. kevinv

  Vangen en overzetten in een nieuwe bak

  best stuk voor stuk natuurlijk . kans zit er wel in dat ze zich gewoon door je schepnet bijten als je ze wil vangen ( heb dit in het verleden zelf meegemaakt)
 15. kevinv

  zieke piranha

  alhoewel het gezwollen oog zo goed als verdwenen was en de red terug normaal voeding tot zich nam hield hij zich nog steeds volledig afgezonderd van de rest . gisteren hebben de andere reds hem dus fatale verwondingen bezorgd. de achtervin en een klein gedeelte voor de achtervin waren afgebeten. toen ik thuis kwam van mijn werk dreef hij ondersteboven in de bak. misschien dat de red toch nog geen 100 procent genezen was of nog steeds verzwakt was. op 20 maand tijd is dit dus de 3de red die door zijn tankgenoten naar het hiernamaals werd geholpen. nu begin ik er toch stilletjes over te denken om de bak te gaan gebruiken voor een solitaire piranha soort ( ineens eentje van een cm of 30) ipv de reds
×