Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

Apex Predator

Leden
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Apex Predator last won the day on May 27 2014

Apex Predator had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutraal

About Apex Predator

 • Rank
  Addicted
 • Birthday 08/29/1979

Previous Fields

 • Land
  Netherlands

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Raalte
 • Interesse
  Pygocentrus, Serrasalmus, Zuid Amerikaanse meervallen en Midden Amerikaanse cichliden
  Afrikaanse roofvissen en Aziatische roofvissen

Recent Profile Visitors

719,836 profile views
 1. Hoi Ysberg

  Ik heb even een vraag. Ik heb een piranha gekocht van Ruinemans onder de naam Serrasalmus hollandi.

  Nou heb ik zelf een Serrasalmus rhombeus, een Serrasalmus manueli en 9 Pygocentrus nattereri.

  De piranha die ik heb gekocht via Ruinemans, heeft niks weg van een Serrasalmus, meer van een pygocentrus soort.

  Ik heb ze gemaild, maar hun antwoord was, dat ze de vis hebben laten identificeren door een duits team en hun eigen team. Nou heb ik het gevoel dat ik niet de vis heb gekregen die ik besteld had. Heb jij ervaringen met Ruinemans?

  Met vriendelijke groet 

  Erwin van Hal

  1. GreenPiranha

   GreenPiranha

   Heb je ook foto's ??

 2. Apex Predator

  Te enthousiast

  Goedemorgen allemaal Nou ik ben er vandaag achter gekomen dat nieuwsgierigheid en enthousiasme kan oplopen tot een totale ramp. Ik heb gisteren de Roodbuiken een halve kabeljauw gegeven. Ze waren er dol op en gingen er op los als een beest, totdat ik vanmorgen wakker werd en naar beneden ging. De kabeljauw was zo vet, dat het alle zuurstof heeft onttrokken uit het water. De roodbuiken zaten allemaal naar lucht te happen en de kieuwen ging veel te snel op en neer. Nou ga ik een 90% waterverversing doen om zoveel mogelijk vervuiling uit het water te krijgen. Maar moet ik ook nog iets met mijn filters doen?? Er staan 3 grote JBL CristalProfi 1500 Greenline filters en een plantenfilter op.
 3. Na een zeer veel te lange tijd maar weer eens ingelogd op het forum. Het is te lang geleden helaas.

  Maar intussen tijd, ben ik qua aquaria en mijn collectie piranha al behoorlijk opgeschten,

   

  1. GreenPiranha

   GreenPiranha

   Mooi om te lezen, welkom terug.

   Er zijn er meer een tijdje weg geweest of nog weg :laugh:

 4. Apex Predator

  Een nieuwe start

  Maar het is nog de vraag of alle vissen die ik wil, ook te koop zijn ergens. Dus even afwachten dus
 5. Apex Predator

  Een nieuwe start

  Het is zeker balen en ik zat op de rand om alles op te geven. Maar aan de andere kant...een leeg aquarium is ook niet wat. Qua vis keuze ben ik er nog niet uit. Ik vind het heel moeilijk om iets te kiezen. Ik heb alle profielen door gelezen en ook andere profielen van de rovers. Het blijft heel moeilijk vind ik.
 6. Apex Predator

  Een nieuwe start

  Ik denk dat ik nu eens voor de rustige varianten ga. Ze mogen ook best groot worden hoor. Ze hebben ruimte zat. Ik ga strax even de profiele doornemen, misschien helpt dat mij met een keuze.
 7. Apex Predator

  Een nieuwe start

  Helaas moet ik door een fatale ramp helemaal opnieuw beginnen met mijn aquarium. Of het mijn fout was, of dat het in het water zat is mij nog steeds een raadsel. Maar goed, het rouwen is voorbij en ik wil een nieuwe start maken. Op dit moment staat mijn aquarium weer in te draaien met een Gibbiceps en een appelslak. Ik heb er nog geen bodembedekking in, omdat ik niet weet wat voor bestand ik wil. Mijn bedoeling is een cohab van verschillende groot wordende Amerikaanse cichliden. Dit wordt dan tevens mijn fototopic. Ik sta open voor advies wat vissen betreft en ook betreft de techniek, want volgens mij zit daar ook het een en ander niet goed. Ik zie jullie reacties graag tegemoet. Alvast dank je wel. groet Erwin
 8. Een mega ramp. Ik moet helaas helemaal overnieuw beginnen met men aquarium :-(

  1. Show previous comments  2 more
  2. ysberg

   ysberg

   Zuurstof pomp op de bak aangesloten?

  3. Apex Predator

   Apex Predator

   Ik heb er een zware zuurstof pomp op staan. Daar kon het niet aan liggen. Of het moet zuurstof vergiftiging geweest zijn. Maar dat lijkt me ook stug. Zou het een explosieve bacterie kunnen zijn? Of een virus?

    

  4. ysberg

   ysberg

   Geen idee, weet alleen dat een tekort aan zuurstof voor een snelle dood kan zorgen. Misschien topic openen, oorzaak boven water krijgen lijkt me wel handig om te zorgen dat het niet weer gebeurt. Iets was er iig niet goed.

 9. Man wat een beest. Gaaf joh! Daar ben ik jaloers op :-)
 10. Exotische planten kweek

 11. na een moeilijke periode ben ik eindelijk weer online

  1. Show previous comments  1 more
  2. ysberg
  3. Apex Predator

   Apex Predator

   dank jullie wel :-)

  4. Amazon

   Amazon

   leuk dat je weer terug bent, veel plezier

 12. Apex Predator

  Seneye Home

  Hey Jeff. Ik had vorig jaar de Seneye pond voor mijn koivijver. Ik denk dat die bijna hetzelfde doet als de Seneye Home. Maar ik vond het een super apparaat. Mijn koi werden niet ziek of gestressd omdat ik op tijd bij was. Ph verandering, ammonia etc werden netjes weergegeven op men laptop. Wat ik wel moest doen, was een oude laptop aanschaffen, omdat ik hem dan im men schuur kon zetten. Dit moest ik doen, omdat de kabel van de sensor naar veel te kort was. Maar je kunt er wel een speciale WIFI ontvanger voor bijkopen of een verlengkabel van 15 meter. Maar dat paste niet in mijn budget. Wat ik zelf wel een nadeel vond, is dat je de sensors (slides) moest betalen. Ik was elke 6 maand €44,00 kwijt. En die heb je nodig, anders kun je nog nix. Wel heeft de Seneye pond mij gered van een massale visdood. Ik had een groot lek in het epdm en dat werd weergegeven door de Seneye. Niet zo zeer dat er een lek was. Maar de Seneye meet ook het waterlevel, is het waterlevel veranderd in een korte tijd, dan geeft die dat aan in de grafiek die op je computer staat. Te staan alle metingen stil, of je ziet getallen die totaal niet kloppen. Het Seneye programma moet je trouwens downloaden, maar dat staat op de verpakking. Ik vond het een zeer goed apparaatje en ik zou hem zo weer kopen als ik weer een koivijver ga aanleggen.
 13. Apex Predator

  200 x 60 x 60 en de quarantaine bak

  Thanx ik heb hem gelezen, maar ik denk dat ik het wel weet waardoor het kwam. Jullie hebben de logo's voor de topics veranderd. Klopt dat? Want dan komt het daardoor denk ik.
 14. Bekijk ff mijn topic over Wijaya

 15. Vandaag goed contact gehad met Wijaya & Partners Water World

×