Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

lantsoght

Leden
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About lantsoght

 • Rank
  Captivated

Previous Fields

 • Land
  Belgium

Recent Profile Visitors

507 profile views
 1. lantsoght

  na sterfte nieuwe dieren in de groep inbrengen

  pH 7.0 NO2 zo goed als 0 kh 4 gh 10 en een temperatuur van 27
 2. lantsoght

  na sterfte nieuwe dieren in de groep inbrengen

  die zit zo'n 15cm onder water maar zuigt ook lucht aan via een capilair en aan buisje boven het oppervlak. Dan zou ik de uitstroom van je filter naar de wateroppervlakte brengen....als deze namelijk de wateroppervlakte in beweging brengt dan voegt dit automatisch zuurstof aan het water toe. Groeten dat is waar maar dan blaast hij ook de zuurstof die toegevoegd wordt via het capillair naar de oppervlakte waardoor deze minder tijd heeft om op te lossen in het water. volgens mij heeft dit een grotere negatieve invloed dan een positieve.
 3. lantsoght

  na sterfte nieuwe dieren in de groep inbrengen

  die zit zo'n 15cm onder water maar zuigt ook lucht aan via een capilair en aan buisje boven het oppervlak.
 4. lantsoght

  na sterfte nieuwe dieren in de groep inbrengen

  Heb je de waarden van het water nog gechecked? enkele dagen geleden nog maar en alles was toen nog in orde. Er zou al veel moeten gebeuren om de waarden zo drastisch te veranderen,dat zou ik dan wel gemerkt hebben denk k.
 5. lantsoght

  na sterfte nieuwe dieren in de groep inbrengen

  Dat ben ik wel met Nosmo eens. Ik weet niet wat voor tank je hebt, maar meestal is alleen de wateroppervlakte al groot genoeg voor voldoende zuurstofopname voor 5 vissen... ik denk dat het door een zuurstofgebrek komt omdat de andere 3 net onder het wateroppervlak heel snel ademden toen ik het zag. Daarnaast werden ze pas weer levendiger toen de pomp een kwartier, 20 min weer aanlag.
 6. ik heb nu bijna een jaar een 5tal red bellies gehad en deze waren al aardig gegroeid, momenteel zijn ze zo'n 12 cm, ze passen nog net op mn hand. Helaas zijn er vanacht 2 van de 5 overleden, waarschijnlijk wegens zuurstofgebrek doordat de pomp uitgevallen was gisteren had ik het er nog over met een vriend hoe groot ze al geworden waren... ik heb meteen een extra zuurstofpompje geplaatst om de andere 3 te redden, deze zullen het waarschijnlijk overleven. mijn vraag is nu of ik nieuwe dieren kan introduceren in de groep of is dit onmogelijk (kanniballisme en zo) Ik zou opnieuw jonge dieren kopen, zouden de half-volwassen dieren deze opeten of zou ik ze beter eerst apart houden tot ze ook al wat redelijk gegroeid zijn? of zal dit ook niet werken? Zou ik mss beter helemaal opnieuw beginnen met een schooltje jonge vissen en deze 3 halfvolwassene verkopen?
 7. lantsoght

  goed menu?

  ik heb sinds kort 5 red bellies en daarnaast nog gifkikkers. nu, mijn gifkikkers geef ik fruitvliegjes uit de reptielenwinkel, deze kunnen niet vliegen en zijn bedoeld als voederdieren. mijn red bellies zijn er alleszins dol op. ik zou niet weten wrm je deze niet zou mogen geven, je moet natuurlijk niet overdrijven en voor variatie zorgen. mijn red bellies geef ik momenteel rode muggenlarven en af en toe fruitvlilegjes omdat ze nu nog maar 3 cm groot zijn.
 8. lantsoght

  Post hier foto's van je aquarium

  nee, natuurlijk niet. dit wordt later een gezelschapsbak en er komt binnenkort een nieuwe bak van minstens 450L voor mn reds. ik moet alleen nog kijken waar die te bestellen zijn enzo. Nu ze voorlopig ng klein zijn kan ik die dan rustig inrichten en de waterkwaliteit op peil brengen. Ik heb onlangs m'n Juwel besteld bij Bovis Albergen. Hier zijn ze volgens mij redelijk goedkoop. volgende week ga ik kijken voor een nieuwe bak van minimum 450 liter te bestellen. het enige probleem is dat ik geen meubel nodig heb en dus enkel een aquarium zonder deksel, weten jullie waar ik zo'n groot aquarium zonder meubel kan vinden?
 9. lantsoght

  Post hier foto's van je aquarium

  nee, natuurlijk niet. dit wordt later een gezelschapsbak en er komt binnenkort een nieuwe bak van minstens 450L voor mn reds. ik moet alleen nog kijken waar die te bestellen zijn enzo. Nu ze voorlopig ng klein zijn kan ik die dan rustig inrichten en de waterkwaliteit op peil brengen.
 10. lantsoght

  baby red bellies & insekten

  ik heb 5 red bellies van zo'n 3-4 cm, mogen deze voor een langere tijd insekten zoals fruitvliegjes en krekels eten? of kan dit hun gezondheid schaden?
 11. ik heb sinds kort 5 jonge red bellies van zo'n 3-4 cm maar deze eten niet, zelfs geen artemia! wat moet ik doen? komt dit gewoon doordat ze nog moeten wennen aan hun bak?
 12. lantsoght

  hoe goede waterwaardes bereiken?

  die CO2 heeft echt wel een groot effect op mn pH, die is na 3 dagen 0,4 gezakt.
 13. lantsoght

  ajuin plant (Crinum Natans)

  Weet er iemand hoe je stekjes kan nemen van een ajuin plant om zo een 2e plant te bekomen? of groeien er meerdere bollen aan na een tijdje?
×