Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

Wikidesia

Leden
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

2 Followers

About Wikidesia

 • Rank
  GIRL POWER

Previous Fields

 • Land
  Netherlands

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Plaats
  Haelen, Limburg
 • Interesse
  Aquaria & Terraria, Hardcore & Party, psychologie, medisch, natuur en wetenschap etc etc
 1. Wikidesia

  Bruine alg

  Hoe lang draait je tank nu zo? Meestal als je tank nog aan het indraaien is, volgt er meestal een periode van bruin-alg....brij normaal verschijnsel. En een tank zonder planten is natuurlijk ook weer een ander verhaal. Heb je er kienhout in liggen of mopani wat meer bij afrika hoort?
 2. Wikidesia

  Overstap naar malawi cichliden

  @ Ralph, waar ga je je bestand mee uitbreiden? Een RIO 300 kun je toch ook niet echt al te grote Malawi-rovers in kwijt, drukke snelle vissen....wel mooi!
 3. Wikidesia

  Vragen over beginnen met piranha's

  Zijn zat visjes die bloedwormpjes lusten de meeste rovers worden vrij groot. En pygo of niet je blijft hier op t forum ook welkom met andere vissen. Ik heb ook al lang geen pygo's meer en heeft de hobby lang op een laag pitje gestaan, MAAR Fury staat bij nog steeds hoog in 't vaandel Je zou eens een kijkje kunnen nemen hier op t forum bij het roofvissen-gedeelte wellicht kom je daar nog wat leuks tegen!! @ Combichrist, geen idee denk gewoon uit de macht der gewoonte "GOOGLEN"
 4. Wikidesia

  Vragen over beginnen met piranha's

  *Slik* weird.....anders dan piranhainfo doet vermelden.......
 5. Wikidesia

  beginner

  Dat klopt helemaal, die opdonders volgens je vinger als hem langs de ruit beweegt, dus dat kun je ook in de tank verwachten MAAR de s.compressus die ik had kwam me niet zomaar achterna als ik in de tank aan het snoeien was, dan ging die toch verstopt zitten. Toen ik hem een keer aan zijn staart tussen de planten uithaalde (omdat ik niet in zijn staart wilde knippen) haalde hij toch fel uit naar me leuke karaktertjes hoor!!
 6. Wikidesia

  Vragen over beginnen met piranha's

  Als je de piranha-info erop na het geslagen zou je gelezen kunnen hebben dat de meeste Serra's solitair (alleen) leven, dus dat biedt opties voor jouw bakmaat EN....ze hebben er 2 bij Hustinx in Hasselt zitten voor 95,- euro per stuk.
 7. Thanks hoewel dat voor ons gevoel nog zal moeten blijken, want de man heeft flink op zijn donder gehad; had ook een wormenbesmetting opgelopen en begon ook drastisch af te vallen. Zijn eetlust moet beter worden, maar hij valt niet meer verder af. Ook zijn disc (buik) knapt al wat op, maar we maken ons nog flink zorgen om hem. De ademhaling gaat nog te snel dus er is een zwaardere luchtpomp onderweg. Zijn ontlasting begint nu van slijmerig te veranderen naar krullenpoep. Als hij er nu goed doorheen komt dan denk ik dat we op de goede weg zijn. We testen 't water om de paar dagen omdat we nog lopen te klooien met nitraat en fosfaat (is de zand vervanging en het vaak voederen mede-oorzaak van). Op 1 week 2x 80% verversen ivm Tremazol behandeling is ook niet "je van het" voor je biologisch evenwicht en zonder planten in de bak maakt het afbraak nitraat ook lastig. We are keeping our fingres crossed
 8. Aangezien de rogjes last hadden van 't blijkbaar toch te grove grind/metselzand hebben we vrijdag met een schepnetje ALLES eruit geschept en voorzichtig nieuw erin laten zakken. We hebben ook de laatste tremazol behandeling gedaan, dus de kuur zit er op. Hopen dat het nu helemaal goed is en geen narigheden achter blijven. Eindelijk hier de beloofde kiekjes; ff een paar kiekjes; FTS met nieuw zand De lichtere is de nieuwe dame. Gretig aan het eten aan de "roggentrog" :duim Ze heeft een veel langere staart (zou ze een kruising zijn? of kan dat toch wel?). YEP laat maar komen, ben klaar om 't eruit te zuigen d'r ligt nog wat eetbaars op je....MJAMMJAMMMMM
 9. bovengenoemde oplossingen zijn idd prima, zelf gebruikte ik altijd SERA ECTOPUR; Voor de preventie en bestrijding van schimmels en ectoparasieten in zoetwater en zeewater. sera ectopur is ideaal voor het ondersteunen van een behandeling met sera verzorgingsmiddelen. Het om de twee weken toedienen van 5 g sera ectopur op 50 liter water vermindert de stress en verhindert zuurstofgebrek.
 10. Wikidesia

  Vragen over beginnen met piranha's

  Over wat voor kikkers hebben we het dan? die uit de aquariumzaak lijkt me een dure hobby. En opkweken van gevangen kikkerdrill lijkt me niet echt fris....ik zou toch ook meer het uitgebalanceerde standaard menu toepassen, veiliger en voedzamer. Wat je planten betreft, neem eens een kijkje op www.aquaplantsonline.nl daar hebben ze starters-kit's voor amazone biotoop! Leuk en niet duur!! Heb er zelf heel goede ervaringen mee. succes, greets Desiree
 11. Wikidesia

  Vragen over beginnen met piranha's

  Dat blijkt ...ja hoor ik van jou Eerlijk toegegeven heb ik destijds ook iets meer vis in de tank gehad dan die 80-100 liter per vis, de ervaring leerde ons toen ook dat je toch wel met de regelmaat van de klok uitval qua vis kreeg...zeker toen met die XXL-cariba (damn dat was een schatje zeg )
 12. Wikidesia

  beginner

  Nou als ik lees dat je Symphysodon hebt gehouden dan hoeven we je waarschijnlijk weinig bij te brengen over waterwaarden en dergelijke dus of je nu start met Wildvang of nakweek Redbellies zal weinig uitmaken. Het zit 'm vooral in de aanschafkosten. RB's staan zat op marktplaats (vaak gratis zelfs) jonge nakweek kun je al vanaf 10 euro per stuk in de winkel kopen. MAAR pas op, er worden vaak PACU's verkocht als PYGO's! Wildvang is natuurlijk een stuk duurder, en dat doet in de beurs meer pijn als het op een sterfgeval aankomt. Hou je ook rekening met een upgrade tankformaat naarmate je pygo's groeien, agressie door ruimte gebrek en rangorde-bepaling is namelijk "dodelijk" . Pygo's zijn MASTER-poepmachine's en peuters als het op eten aan komt, dus uitkijken met voedselresten. Die Ridder-handschoenen hoef je niet aan te schaffen maar idd een schepnetje en een theedoek doen wonderen. Heb het zelf al een meegemaakt dat we een stel P Cariba's gingen ophalen en die knakkers sprongen zo uit het netje en floepte zo bij leo door de huiskamer dat werdt dus vangen met theedoeken en handdoeken! Al met al handje in de tank kan geen kwaad, mits je tussendoor je happertjes in gaten houdt, ze zullen wellicht een keer komen nieuwsgieren Zelf nog nooit een bijtincident met de pygo's gehad, WEL 1x naar me gesnapt door een Serra geweldig dier!!! succes met de start van je pygo-hobby! Greets Desiree
 13. Natuurlijk kan tegenslag ook niet uitblijven na een verandering in het bestand en zeker na een ommezwaai naar roggen, dus we hebben onze roggedame al verloren. Na de medicijn behandeling leek ze op te knappen leek het, ze begon weer te eten ook al waren 't kleine beetjes. Maar ze bleek toch te verzwakt om het te overleven. Zo volhardend als Bas kan zijn regelde hij toch een nieuw roggemeisje voor de roggejongen, deze doet het gelukkig wel heel goed. We hebben zelfs jongbroed in de tank!! Een koppeltje Heros is druk bezig tegen de achterwand hun jongbroed te onderhouden We waren gister met 2 man aan het voeren toen ik royaal in me vinger werdt gebeten omdat ik een kleef tablet in de bak wilde plakken. Een koppeltje cichlasoma nicaraguensis is ook bezig hun hol met hun leven te verdedigen maar daar kunnen niks in zien. Ik ga nog eens ff kijken dat ik me foto's vanaf dropbox er hier op gooi....
 14. bedankt! ik heb cilit bang anti-kalk op het raam zitten,maar dat reflecteerd in de flits. panaque poept ook heel veel ja,zeker al ie hout heeft gevreten. Gewoon met SCHOONMAAK-azijn in een plantenspuit erop spuiten, droge schone thee-doek nawrijven en hij is streeploos en geen witte waas ook niet met foto's maken..... Hihihi en VELE malen goedkoper dan Cillit BANG of GlasSEX, en ontkalkt ook nog eens Nice pica's btw!!!
×