Piranha-fury.nl | Forum | Informatie | Piranha | Roofvissen | Aquarium

Piranha-fury maakt gebruik van cookies. Bekijk onze Privacy Policy.    Sluiten

Welkom gast

Piranha's en andere roofvissen in het aquarium


Piranha-fury is een informatie en discussie forum over roofvissen en het aquarium, met als hoofdonderwerp de vaak onbegrepen piranha. Op het forum vindt u een schat aan informatie omtrent piranha's, diverse andere roofvissen, en aquarium gerelateerde onderwerpen. Tevens bieden wij naast vissen en het aquarium ook ruimte aan diverse andere onderwerpen waaronder, reptielen, amfibieën, geleedpotigen.
Pygocentrus nattereri - Een roodbuik piranha van enkele weken oud met een lengte van 2cm. Pygocentrus nattereri - Een school roodbuik piranha's van ruim 2 jaar oud, en een lengte van 22 t/m 25cm.Piranha soorten

Piranha - Catoprion

  • Catoprion mento

Piranha - Pygocentrus


Piranha - Pristobrycon

  • Pristobrycon aureus
  • Pristobrycon calmoni
  • Pristobrycon careospinus
  • Pristobrycon maculipinnis
  • Pristobrycon striolatus

Piranha - Pygopristis


Piranha - Serrasalmus

Meest recente topics

 Photo

Serrasalmus sanchezi of Pygocentrus natterer

29-09-2014
Gepost door Sjeff in Piranha verzorging
Hoi allen,
Zoals sommigen al weten (voorstel topic) heb ik een mooie bak tot mijn beschikking (180x60x60cm) veel ervaring met aquaria en moeilijke vissen.
Ik wil beginnen/overgaan op piranha (achtiggen).
In eerste instantie zat ik te denken aan een school "gewone" red belly's.

Nu kwam ik de Sanchez tegen. Deze blijven wat kleiner en vind ik wat mooier.
Nu schijn je geluk te moeten hebben om hier succesvol een school van te kunnen houden en dat ze elkaar het leven zuur kunnen maken (tot de dood).

Iemand wat wijze woorden? En hoeveel je er dan het beste kunt nemen?
Groeten, Jef
  136 keer bekeken · 5 reacties

 Photo

piranhas introduceren in bestaande bak

28-09-2014
Gepost door Sjeff in Piranha verzorging
Hoi liefhebbers,
Ik heb me net voorgesteld (ander topic) en gelijk een vraag.
Ik heb dus een aquarium dat voorheen door 9 discus vissen en bijvissen bewoond werd.
De discussen zijn nu weg, maar in de discuswereld is (bacterie) kruis besmetting, quarantaine e.d een veel besproken onderwerpen. .
Deze vissen zijn dan ook erg gevoelig voor allerlei (water)waardes.
Het water is (meetbaar) in ieder geval van perfecte kwaliteit en mijn 3 filters goed gerijpt en gewend aan grote vervuilers.

Kan ik mijn nog aan te schaffen crew (10-12 halfwas Red Belly's) gewoon overwennen in mijn huidige bak?
  164 keer bekeken · 6 reacties

 Photo

80cm serra bakje

28-09-2014
Gepost door rikkert in Informatie piranha algemeen

Hallo,

 

zoals ik al eerder had vermeld zou ik tegen het einde van het jaar een klein bakje erbij willen voor een serra. Nu was het de bedoeling dat dit een bak zou zijn met een lengte van 1m breedte. Nu is dit toch te groot en is 80cm de max. Vrijwel alle serra soorten worden te groot. Maar omdat ik toch graag het gedrag van een solitaire piranha wil bewonderen ben ik van plan om een Sanchezi aan te schaffen. Omdat zij toch klein blijven maar wel een leuk karakter hebben. Ook vind ik het Hoekige boven de ogen heel gaaf!

 

Het bakje zal een 80 x 40 x 40 aquarium worden die ik laat plakken door?? Zie ik tegen die tijd wel.

Of ik koop een 2e hands bak op marktplaats van hetzelfde formaat.

 

Maar de vraag waar ik mee zit en wat ik wel twijfelachtig vind.

 

Kan een Sanchezi hier zijn HELE leven in blijven. Volgens het artikel over de Sanchezi op dit forum is een 80 liter bakje al voldoende.

Nu zal de bak die ik koop 128 liter zijn. Dus ruim voldoende toch? Ik ben benieuwd wat jullie meningen zijn hierover? Of dit kan en waar ik op moet letten. Heb nog genoeg tijd om erover te denken.

 

Wat ik ook appart vond is dat er 2 soorten Sanchezi zijn. Zo kwam ik op MP 2 advertenties tegen met totaal verschillende Sanchezi's die maar 2cm lengte verschilden.

 

De zilverkleurige is de sanchezi van Michael uit Poortugaal van 13cm. Voor 80 euro. Wat vinden jullie van de prijs? Duur? Zo ja, wat is een redelijkere prijs?

 

gr Rik

 

 


  199 keer bekeken · 3 reacties

 Photo

mijn nieuwe aanwinst "Lucifer" Rhombeus 42.3cm

25-09-2014
Gepost door Amazon in Piranha foto's en video's

Geachte forumleden,

 

Mag ik u met gepaste trots presenteren:

 

Mijn nieuwe aanwinst, een Serrasalmus Rhombeus van 42,3cm lang en 18,5cm hoog. (exacte afmetingen omdat ik hem opgemeten heb toen hij tegen de zijkant van het glas zat, als ik de kans nog eens heb zal ik het onderbouwen dmv foto's)

 

Sharky had de vis al eerder aanschouwd toen hij zijn 32cm rhom ging halen, en kwam lyrisch terug, hij zei "wat een monster, dat wordt nog een hel met uitvangen" en " daar lijkt die van mij net een guppy bij"  Toen ikzelf de vis voor het eerst zag vandaag schoten er ook allerlei emoties door mn hoofd, van WTF wat een monster tot how on earth gaan we deze jongen ooit in de speciekuip krijgen... Ik zag het toch even niet meer zitten. Dat moest wel een gevecht op leven en dood betekenen met zo'n formaat vis. Ik heb zelf genoeg piranhas gehanteerd inmiddels, maar dit formaat heb ik zelf niet eens in het echt gezien, laat staan dat ik er 1 probeer uit te vangen. Jouke had lichtelijk overdreven maar zijn beschrijving van wat de grootste piranha wat hij ooit gezien heeft kon ik begrijpen toen ik de vis zelf onder ogen kwam. Dit werd een klus die je liever niet doet, maar wel móet doen aangezien je de vis toch heelhuids naar zijn nieuwe huis wil krijgen. 

 

Sharky echter aarzelde geen moment en haalde zijn grote schepnet te voorschijn alszijnde een reïncarnatie van een ervaren Venezolaanse Amazonevisser.  na een enorm hevig maar kort gevecht (de Rhom sloeg dusdanig hard tegen het glas uit woestheid dat we de zijkant van de rio400 letterlijk zagen trillen, wat een enorme lading kracht genereerd dit dier, bijna angstaanjagend) Meteen een goede graadmeter hoe sterk dat glas wel niet is. Toen hij eenmaal in het net zat was hij zo mak als een lammetje, net of hij van schrik verdoofd was, en liet zich zonder problemen in de kuip geleiden. Zelfs tijdens het sjouwen naar de auto en weer uit de auto gaf het dier geen kik. Sharky zei al gekscherend van: "Dat wordt een dure vis op je schoorsteenmantel". Tijdens het gevecht stond ik zelf letterlijk aan de grond genageld, en met open mond te kijken hoe Sharky de vis temde en rustig maande, ik had ook een taak, dat was de kuip afdichten op het moment dat de vis erin ging, en ik was net op tijd weer bij zinnen om mijn taak succesvol uit te voeren. 

 

Zelf kon ik de grap wel waarderen maar ik lachte als een boer met kiespijn, "het zou toch niet waar zijn dat hij dood is" de klappen waren ook wel erg verschrikkelijk hard. Ik was er toch niet helemaal gerust op, ook al weet ik hoe sterk deze dieren zijn, en hij maar betrekkelijk kort in een ruime en goed geventileerde kuip heeft gezeten. 

 

Toen we eenmaal thuis waren snel de bak schoongemaakt en geinstalleerd, en meteen gevuld. 

 

Ondertussen voorzichtig het tape verwijdert wat de deksel van de kuip op zijn plaats hield, toen het tape los was schoof ik de deksel langzaam opzij..... En jawel daar keek ik op de enorme rug van het monster. Zijn rugvin kwam zelfs boven water uit terwijl er een flinke laag water in zat, blijkbaar lag hij niet op de bodem maar op zijn gemak dobberde hij in de kuip. Ik schat dat hij in zo'n 40cm waterhoogte zat. 

 

Inmiddels was de bak voor 75% gevuld en liep het ingedraaide Eheim filter al weer een uurtje te ronken, waarna het tijd werd de vis opnieuw uit de emmer in de bak te krijgen. Na eerst de optie te overwegen om de bak met vis en al om te gieten in de bak, leek ons dit geen verstandig idee omdat dit enorm veel stress voor de vis oplevert. Daarom haalde Sharky zijn net weer tevoorschijn, en stak deze in 1 vloeiende beweging onder de vis. (Als de dieren het net zien worden ze gek, als je het net direct onder ze krijgt en snel handelt dan weet het dier niet wat het overkomt en blijft uitgesproken kalm) Langzaam en rustig bewoog Sharky het net richting de bak, en de vis gaf opnieuw geen kik. Waarna we hem rustig uit het net lieten glijden, zo de onverlichte bak in. 

 

 

Inmiddels 3 uur later: 

 

De bak trekt helemaal helder, wat zweefvuil daargelaten. 

 

De vis maakt het goed, heb het licht zelfs al aan. De Rhom zelf geeft geen enkele kik, deze zwemt rustig zijn baantjes en maalt er niet om als je langs de bak loopt, dan volgt hij je als een schoothondje. Hij is totaal niet schrikachtig en straalt een soort sereniteit uit wat uiterst kalmerend werkt. Je kunt duidelijk merken aan een Rhom van dit formaat dat hij weinig natuurlijke vijanden meer kent, in tegenstelling tot kleinere exemplaren. Dit is een Rhombeus die tot de top van de voedselketen behoort, de rust en zelfvertrouwen die de vis uitstraalt beamen dat alleen maar. 

 

Dat verandert in een duivels decor op het moment dat het voedertijd is heb ik gehoord van de eigenaar. Dan transformeert hij van een goedmoedige labrador naar een bloeddorstige pitbull die alles sloopt wat er voor zijn enorme kaken en tanden komt. De kappen klappen los en het water gutst over de rand. Hele pangafilets worden in no time vermalen tot gruis. Normaal ben ik er totaal niet van om vissen namen te geven, maar in dit specifieke geval kon ik het niet laten: zijn naam is vanaf nu Lucifer, vanwege zijn duivelse transformatie.

 

Die transformatie hoop ik ook te bewerkstelligen in de kleur van de Rhom, deze is nu nog lichtgrijs wat komt door de omgeving, maar deze zal hopelijk spoedig pikzwart kleuren als ik hem in zijn nieuwe bak introduceer. Zijn fel rode ogen heeft hij al, al bevatten deze een klein vliesje vanwege slechte waterkwaliteit waar hij een tijdje in heeft gezeten. Mijn taak en plicht is om deze weer krachtig glanzend en intens rood te laten kleuren. 

 

Hier wat foto's, met de aanmerking dat ik echt een waardeloze fotograaf ben, het volle potentieel en ook grootte komen er totaal niet uit vind ik zelf:

 

Bijgevoegd bestand  lucifer.jpg   56.15K   4 Aantal downloads

 

Bijgevoegd bestand  lucifer2.jpg   52.27K   2 Aantal downloads


  782 keer bekeken · 40 reacties

 Photo

FVDM september 2014

16-09-2014
Gepost door Venom in Wedstrijden en Verlotingen

Na 2 maanden afwezigheid is het opnieuw tijd om hier jullie stem uit te brengen.

 

Stemmen maar!!


  1735 keer bekeken · 8 reacties

 Photo

mijn cariba's

16-09-2014
Gepost door jeff in Piranha verzorging
Hallo ik heb vier grote cariba's,
Ik heb ze nog geen week maar toen ik ze kreeg hadden ze een witte waas achtig iets over hun oog.
Ik heb gisteren gelijk medicijnen gegeven maar ik zie nog geen effect.
Ik probeer als het lukt een filmpje te posten zodat jullie kunnen zien wat ik bedoel
Sick cariba:
  1217 keer bekeken · 10 reacties

 Photo

Nieuw LED systeem!

21-09-2014
Gepost door Jeff1986 in Aquarium LED forum - JeffsAqualed

Beste Forum leden,

 

Er is een nieuw LED systeem welke ideaal is voor Juwel aquariums!

Dit systeem bestaat uit 2 balken die je makkelijk aan de Juwel kleppen kan bevestigen. 

Bij deze een foto!

 

Bijgevoegd bestand  LED systeem NEW 24watt 6500k.jpg   278.71K   1 Aantal downloads

 

Dit afgebeelde systeem bestaat uit 2 stuks 12watt 6500k balken.

Dit systeem mag dan ook verkocht worden voor een introductieprijs van 160euro incl verzending!

Hier geld niet nog eens de maandelijkse 10% korting actie op.

 

Mvg jeff


  1177 keer bekeken · 0 reacties

 Photo

Beginnen met snakeheads

17-09-2014
Gepost door danny95lwd in Overige roofvissen Forum

Hallo,

 

Ik heb nu een aquarium van 100x40x50 met chicliden alleen ben altijd al fan geweest van de snakehead. En zit er over na te denken om mijn bak om te gooien en snakeheads te gaan houden. Daarover heb ik een paar vragen.

 

- Welke soort kan het beste in mijn bak?

- Wat voor soort planten etc moet er in de bak?

- Kunnen er andere vissoorten in de bak? 

 

en verdere informatie is ook altijd welkom, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. 

 

 


  1449 keer bekeken · 6 reacties


Volg ons

Piranha-fury facebookpaginaPiranha-fury youtube kanaal

Sponsors

Aquariumproduct - Webwinkel
JeffAquaLED

Nieuwe reacties

Piranha forums & informatie

Oregon Piranha Exotic Fish ExhibitPiranhakeepers piranha forumhttp://www.amazonia-piranha.com/Piranhacentral piranha forum/PiranhalarPiranhaportalPiranhafear

Online gebruikers

1 geregistreerde gebruiker(s), 12 gasten

Google, Yahoo, Bing, Sjeff

Banners

exotische-dierenRiverMonsters

Portal v1.3.0 by DevFuse | Based on IP.Board Portal by IPS

Siliconenkit transparant
Siliconenkit zwart
Luchtpomp 108 l/u
Luchtpomp 270 l/u
Luchtpomp 108 l/u
Luchtpomp 270 l/u
Luchtpomp 540 l/u
Uitstromer cilinder
Uitstromer vierkant
Bruissteen Mini-long
Bruissteen Long-long
Uitstromer flexibel 125mm.
Uitstromer flexibel 1000mm.
Luchtslang 4/6
Metalen Luchtkraan 4/6
Metalen Luchtkraan 2-weg 4/6
Eheim BioPower 240
Eheim Classic 2211
Eheim Classic 2213
Eheim Classic 2215
Eheim Classic 2217
Eheim Professionel 3 2071
Eheim Professionel 3 2073
Eheim Professionel 3 2075
Eheim Professionel 3 2080
Actief kool 300 gram
Superactief kool 500 gram
Actief kool 1000 gram
Zeoliet 500 gram
Zeoliet 1000 gram
Keramische pijpjes
Symbiont biologisch filtermateriaal
Filterwatten 250 gram
Filterwatten 500 gram
Filterschuim fijn 2cm.
Filterschuim fijn 5cm.
Filterschuim middel 2cm.
Filterschuim middel 5cm.
Filterschuim grof 2cm.
Filterschuim grof 5cm.
Aquarium slang 12/16
Aquarium slang 16/22
Sproeibuis
Aanzuigbuis
Filterkorf
Eheim Compact 300
Eheim Compact 600
Eheim Compact 1000
Eheim 1046
Eheim 1048
Eheim 1250
Eheim 1260
Eheim 1262
Powerhead 700
Powerhead 1400
Powerhead 2000
Hydor Koralia Evolution 2800
Hydor Koralia Evolution 4000
Hydor Koralia Evolution 5200
Thermometer met zuignap
Precisie thermometer met zuignap
Verwarming beschermer
Jäger thermostaat verwarming 100 watt
Jäger thermostaat verwarming 200 watt
Jäger thermostaat verwarming 300 watt
PVC kogelkraan 32mm
PVC kogelkraan 40mm
PVC tankdoorvoer knel 32mm
PVC tankdoorvoer knel 40mm
PVC tankdoorvoer lijm 32mm
PVC tankdoorvoer lijm 40mm
PVC filterkorf lijm 32mm
PVC filterkorf lijm 40mm
Overloopkam hoogte 2.5cm
Overloopkam hoogte 4cm
AlgExit 250ml
AlgExit 500ml
AlgExit 1000ml
Blue Exit 250ml
Blue Exit 500ml
Blue Exit 1000ml
eSHa 2000
eSHa Exit
eSHa Gastropex
eSHa Optima
Mag-Float algenmagneet mini
Mag-Float algenmagneet small
Mag-Float algenmagneet medium
Mag-Float algenmagneet large
Easy life 250ml
Easy life 500ml
Plantentang met schaar 50cm
Plantentang met schaar 70cm
EasyCarbo 100ml
EasyCarbo 250ml
EasyCarbo 500ml
ProFito plantenvoeding 100ml
ProFito plantenvoeding 250ml
ProFito plantenvoeding 500ml
eSHa test strips