Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

FrankP

Leden
 • Content count

  314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

FrankP last won the day on September 26 2015

FrankP had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraal

About FrankP

 • Rank
  Piranhamaster
 • Birthday 02/12/1966

Previous Fields

 • Land
  Brazil

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Hele mooie bak! Zo zie ik ze graag!
 2. Aquahortus 2015

  Hey Dexter, Piranha verzameling is inmiddels flink geslonken tot nog 1 Piranha, maar last but not least!;-) Deze soort is nog steeds undescribed en blijft dat ook nog wel enige tijd want de wetenschapper(s) in kwestie laten het behoorlijk afweten. Volgens Jegu zou het een "rounded Pristobrycon group" zijn maar is dus nog steeds erg vaag en algemeen. Een nieuwe groep zou dus een mogelijkheid zijn.. Verder ben ik wat meer into Cichlids want de interactie en kweek vind ik toch wel erg boeiend altijd! Ik probeer nu met een Madagascar cichlide Pararilapia Polleni en (wildvang) Hemichromis Elongatus te kweken maar is een hele uitdaging... Zal binnenkort eens wat foto's posten. Met jouw bakken alles goed? Hier nog eentje van de nog onbekende soort.
 3. Aquahortus 2015

  Vandaag even wezen kijken bij Aquahortus 2015 in Leiden. Er waren veel bakken en op zich een mooie tentoonstelling, alleen de variatie op aquarium-gebied viel een klein beetje tegen maar toch zeker de moeite waard om even te gaan kijken als je in de buurt bent. Ook op terrarium en paludarium gebied genoeg te zien!
 4. Nieuwe aanwinst!

  Mooie Rhombeus! Gefeliciteerd!
 5. Foto's Rhom

  Mooie Serra Dexter!
 6. Tja, het zijn en blijven Piranha's he! Caution required!!
 7. Foto's!

  Dank allen voor de reacties! @Jeff Tja, zo'n maatje dierentuin zou ik heel graag willen! If only I had the room for it... @Midas Ja, zou inderdaad erg mooi zijn! Ik ben alleen een beetje bang dat ze die ook voor een lekker hapje aan zien.. @Green Piranha Dank je, hij lijkt idd wel op de prinses van Burundi maar is een lid van het Brichardi complex, nl. Neolamprologus Falcicula. Vooral de jongen zijn erg bijzonder met blauw en geel! @Ijsberg Dank, ja je moet een beetje geluk hebben met javamos, als het eenmaal aanslaat dan groeit het als kool werkelijk! Het schijnt ook veel voeding en stroming te waarderen is me verteld... @Anthony 070 Dank je! Ja, hij is echt waanzinnig mooi en gaaf als die door de bak "zweeft"... @Dexter Dank, ja ik denk dat ik gewoon een gewillig stel heb gehad wat lekker doorfokte! Nou moet ik ook bekennen dat de omstandigheden wel ideaal voor ze waren; zwak zuur water, grote plantenmassa's en volop voer want ze aten gewoon met de pot van de Nattereri's mee.. Dit probeer ik ook al lang met de Denticulata's maar waarschijnlijk zijn ze gewoon niet zo gewillig... @ Frans, dank je , ik ga zorgen dat deze schatten wat meer exposed raken op dit Forum!
 8. Foto's!

  Ik dacht laat ik weer eens wat foto's posten want het is alweer een eeuw geleden volgens mij.. Bak 1: 300l bak met koppel P.Nattereri 20-25 cm en een Hemichromis Elongatus. Die laatste heb ik er ooit bijgedaan om het aantal Colombia tetra's te reduceren want die plantten zich in hoog tempo voort! Alleen nam hij zijn baan erg serieus en binnen een week waren ze allemaal (een stuk of 30) verdwenen! Het schijnt ook te zijn dat ze wel ingezet worden om de nijlbaarsen in het victoria meer in de hand te houden...Ik geloof het zo, hij is echt totaal niet bang voor de Nattereri's en bijt ze af en toe flink in de staart! Bak 2: 400l met koppel P. Denticulata en schijfzalmen en een Tiger shovelnose. Voor de laatste zal ik in de toekomst flink moeten upgraden ben ik bang voor. Het gaat overigens erg goed samen met de Denticulata's en de schijfzalmen. Bak 3: 100l met nog steeds undescribed Pristobrycon? species. Volgens Jegu waarschijnlijk een Pristobrycon maar nog steeds niet zeker. Ik zelf vind hem eigenlijk evenveel van een Pristobrycon als een Serrasalmus species hebben, vooral Serrasalmus gedrag. Misschien een nieuwe groep; Serrabrycon! Bak 4: 130l Tanganyika bak met koppel Neolamprologus Falcicula. Enjoy the pics!
 9. Te lage PH

  Heb je de uitstromer van je filter op de oppervlakte staan zodat er genoeg oppervlakte-beweging is? Erg belangrijk ivm. gasuitwisseling! Check dit even en anders je uitstromer zodanig plaatsen dat je wateroppervlak genoeg in beweging blijft!
 10. Mijn nieuwe aanwinst!

  Schitterend!!
 11. Mijn nieuwe aanwinst!

  Wow, gefeliciteerd man! Super mooie Jet Black Rhom! Ik denk dat je zelfs juist blij moet zijn met deze maat en wel om de volgende redenen: 1.Hele grote Rhoms hebben vaak last van HITH (Hole In The Head disease) door slechte waterkwaliteit en gaat meestal niet meer weg. 2.Mooie maat voor in je bak en kan voorlopig vooruit hiermee. 3.Deze maat is meestal nog wat actiever dan nog grotere Rhoms, die wat meer hangen ed... Dus alle reden tot blijdschap zou ik zeggen! Nogmaals, heel gaaf dat je zoveel moeite wilde doen voor zo'n grote Jet Black! Wees er zuinig op, veel waterverversen enzo, veelzijdig maar niet overvoeren, en misschien wat turf toevoegen, vinden wildvang altijd wel lekker! Heel veel plezier er mee en blijven posten graag!
 12. Mooi! Dat klinkt zeer goed allemaal! Hou ons op de hoogte van de ontwikkelingen!
 13. Prachtige bak! En professionele aanpak van de techniek! Dat gaat een beauty worden...is het eigenlijk al...En blijf posten over het groeiverloop! nb: pas wel op met de combinatie osmose-water, elzenproppen, turf EN een lage KH. Je hebt zo een zuurval te pakken dus even op de PH blijven letten. (maar was waarschijnlijk al bekend bij je) Succes met je mooie biotoop!
 14. Rhom vs Tilapia

  Tja, Buttikoferi's zijn felle knapen, ik heb ooit nog een mooi paartje gehad, helaas geen jongen. Natuurlijk is dit geen gelijke strijd en kun je zulke experimenten beter vermijden. Hoewel er 1 Cichlide-soort is die het tegen een Piranha zou kunnen opnemen denk ik, mits de Cichlide iets groter is dan de Piranha... Hemichromis Fasciatus! Ik heb ooit een H. Elongatus gehad en die deinsde werkelijk nergens voor terug! Dus z'n grotere broer zal nog even iets erger zijn vrees ik... Nog even fotootje bijgevoegd van mijn oude Tilapia Buttikoferi's.
×