Jump to content
Piranha-Fury | Alles wat je wilt weten over Piranha's

PIRANHA-FREAK

Senior Leden
 • Content count

  830
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

4 Followers

About PIRANHA-FREAK

 • Rank
  Institutionalized

Previous Fields

 • Land
  Netherlands

Contact Methods

 • MSN
  predatoryfish@hotmail.com
 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Noord-Brabant, Nederland
 • Interesse
  Alle soorten en maten vissen, maar vooral piranha's en andere roofvissen!
 1. Ik doe ze toch maar weg

  op welke temperatuur heb je ze zitten? heb je ook een timer op je licht zitten? ik heb ook in het verleden gemerkt dat wanneer ze geen regelmaat hebben wat licht betreft dat ze dan ook meer stress kunnen hebben. staat de bak op een plaats waar vaak mensen voorbij lopen? Vaak wil het ook helpen als je juist zorgt dat ze helemaal geen schuilplaatsen hebben, dan moeten ze gewoon eraan wennen dat ze zich nit kunnen verschuilen. Daarnaast zal het wel schelen als ze op een plek staan waar niet veel mensen voorbij lopen, dan blijven ze wat schuwer. Roodbuiken zijn vaak wel wat gestresst, maar dit zou toch na een tijdje beter moeten worden, zolang je niet teveel in de bak blijft klooien. Zou jammer zijn als je ze nu weg doet vanwege de schuwheid, terwijl dit eigenlijk normaal gesproken niet echt het geval zal moeten zijn.
 2. Snoek in het aquarium

  lijkt me niet, ik heb er 1 van 10 a 15 cm gehad, die was binnen een paar maandjes 35 cm. Toen heb ik hem weer uitgezet. Hij vrat wel enorm veel en was echt te agressief. Hij is ook nog even naar een vriend van me gegaan, toen at hij meteen toen hij uit de emmer kwam al een vis, niet bepaald stressige beesten dus. maar wel mooie beesten, al zijn ze niet bepaald ideaal voor een aquarium.
 3. Opgroeiende caribas

  van wie zijn die kleine caribas? is dit bij een groothandel? Ze worden idd regelmatig van 2 a 3 cm ge
 4. Foto's Piraya/Superred/S.maculatus

  excuses, had ik even niet in de gaten, maar dat is idd wel een aardig groot verschil in lengte, had bij alleen pygo's nog niet zo'n probleem hoeven zijn, maar in dit geval doe je er denk ik verstandig aan om ze nog even een tijdje apart te houden. Maar hoeft niet lang te duren, die piraya's groeien toch als kool
 5. Foto's Piraya/Superred/S.maculatus

  Blijven ook leuk als ze klein zijn he.. ik hoop dat je cohab lang stand houdt. Nog geen vinbijten van die mac gehad?
 6. Foto's Piraya/Superred/S.maculatus

  Mooie vissen man! Zien er ook echt goed uit.. Plaats je dalijk nog wat foto
 7. dagboek 610 liter

  In dat soort bak zullen ze idd geen 60 CM worden, maar altijd TE groot (naar mijn mening) als je ze goed verzorgt en voldoende water ververst. Maarja, anders kun je hem nog altijd in een potje op sterk water zetten, heb je je geld in ieder geval niet weggegooid :D (zelfde effect, alleen je hoeft geen voer te geven, is wel voor meer mensen weggelegd) Maar toch suc6, piraya's en cariba's zijn naar mijn mening toch de mooiste piranhasoorten om te houden. Caribas zijn we sowiezo makkelijker als pirayas in de verzorging al zitten ze alleen.
 8. dagboek 610 liter

  Dat je op youtube filmpjes ervan ziet wil niet zeggen dat het goed gaat, daarnaast moet je ook naar gezondheid van de vis kijken. Ik zou het in dat formaat bak ook bij redbelly's houden. Suc6.
 9. WTF! Mixed Serra schoal

  Jah, ik weet dat het hier om een 20 minuten cohab ging, al vraag ik me af wat je in 20 minuten wil leren. En ja ik vind het desbetreffend experiment van Frank niet bepaald slim om al die soorten in een 560 liter bak te zetten met wat stenen, enkel om een 'experiment' te doen, getuigt naar mijn mening niet van liefhebberij. Als dat wel zo zou zijn, zou je het in een grotere bak doen met meer schuilmogelijkheden en zou je tekenen van grote agressie aannemen om soorten eruit te halen en niet net zo lang te wachten tot ze opgegeten worden en dan nog door te gaan met het 'experiment'.
 10. WTF! Mixed Serra schoal

  I would call everybody who is setting up a cohab in this way a retard, doesn't matter if this person is called Frank or anybody else. I think many cohabs are possible if you take certain tankconditions in consideration. Tanksize and hidingplaces take a big part in this matter
 11. Rhom and friends

  Mooie grote bakken zeg, de vissen zien er ook erg gezond uit op een paar beschadigde vinnen na. Ik vind het al knap dat het 2 maanden lang goed ging met die channa erin
 12. Cariba kweek Turkije

  hmm.. wat een verrassing, dit had ik nu echt niet verwacht... Misschien is het verstandig om ook maar meteen van de kweek-topic hier op het forum af te halen..
×