Piranha-fury.nl | Forum | Informatie | Piranha | Roofvissen | Aquarium

Piranha-fury maakt gebruik van cookies. Bekijk onze Privacy Policy.    Sluiten

Welkom gast

- - - - -

zelf voer maken

Piranha Voedsel

17 reacties

#1 zelf voer maken

dan1986 - 15-02-2008 - 11:44

hallo ik heb een vraagje over zelf voer maken ik heb v/d week zelf blokjes gemaakt met het volgende erin: verschillende soorten mosselen, ('' )garnalen, kabeljauw, krab en rode muggenlarven ikheb dit allemaal gepureerd en met wat water en gelantine ingevroren is dit voldoende zijn er nog tips wat ik ze moet geven ik schat de piranha's op 3 maanden ze eten de blokjes goed en ze groeien ook goed maar ik wil graag goed voeren dus tips zijn welkom alvast bedankt.
groetjes danny
 • 0


Aquarium webwinkel


#2 zelf voer maken

Gitarist - 15-02-2008 - 12:17

Dat geef ik men pirs van over het jaar ook nog steeds. Ik wissel nog wel af met spiering, regenwormen en af en toe is een gup...
 • 0

#3 zelf voer maken

GreenPiranha - 15-02-2008 - 12:54

Voer ze sinds kort kattenbrokjes en werkt prima :thumbup:
 • 0

#4 zelf voer maken

fabulous - 15-02-2008 - 14:15

kattenbrokken?
is dat een goedkoop alternatief?
nee ze krijgen bij mij het beste voer
 • 0

#5 zelf voer maken

j0rrit - 15-02-2008 - 21:16

nou eerlijk gezegt lijkt mij kattebrokjes helemaal niet slecht voer hoor. er zitten vaak extra soorten vitamine's. als ze het nemen zou ik het zeker blijven geven. wat extra's is niet verkeerd toch :thumbup:
 • 0

#6 zelf voer maken

the Franpire - 16-02-2008 - 18:33

Bovendien zijn kattenbrokjes licht verteerbaar en hebben ze een laag vetgehalte... dus volgens mij een zeer goede aanvulling op het dieet van je Pirs... denk ik :no:
 • 0

#7 zelf voer maken

j0rrit - 16-02-2008 - 19:19

als ze maar niet gaan miauwen dan vind ik het best.
 • 0

#8 zelf voer maken

dan1986 - 17-02-2008 - 06:37

oke bedankt maar wat voor brokjes geven jullie dan je hebt zoveel verschillende smaken voor katten
 • 0

#9 zelf voer maken

remyo - 13-03-2008 - 09:59

wat koolvis en is een stukje runderhart vlees niet elke dag voeren
 • 0

#10 zelf voer maken

MasterFouad - 19-05-2008 - 01:00

miauuuwwwwwwwww


lol :rasp:
 • 0

#11 zelf voer maken

MasterFouad - 19-05-2008 - 01:07

en hondenbrokken dan
heb het 1 keer geprobeerd ze vinden het heerlijk
is dit wel goed
en gaan ze dan niet blaffen haha? :welcome2:
 • 0

#12 zelf voer maken

GreenPiranha - 19-05-2008 - 21:02

Kattenbrokjes met vis natuurlijk, vinden ze heerlijk en elke 2 weken natuurlijk een stuk visfilet (schol,kabeljauw,zeebaars) alles wat ik vang op zee :rockon2:
 • 0

#13 zelf voer maken

Gast_pirana666_* - 05-07-2009 - 08:34

nou ik heb ze al 2 jaar katten kuipjes gevoerd.
en sinds ik hier op t forum ben, en lees, hoor ik allemaal van die geweldige voer dieeten
die ijgenlijk veel beter zouden moeten zijn dan...kattevoer.
ik ben dus toch overgestapt op vis...mosselen panga tilapia enz.... wordt wel stuk duurder maar neem aan dat het allemaal beter
voor zijn darm kanaalen en of spijsvertering is en of kleur groei enz enz mvg pirana666
 • 0

#14 zelf voer maken

Gast_Memento_* - 05-07-2009 - 08:49

Kattenbrokjes zijn misschien een leuke aanvulling, maar toch een afrader denk ik. Geloof niet dat ik ooit gehoord heb van een wildvang met kattebrokjes in de maag ;)

Yeri Shaes is een fokster van Perzische katten die het volgende over droogvoer/kattebrokken publiceerde :
(laat ik de grapjassen voor zijn: het watergehalte is niet relevant als je het als visvoer gebruikt ;))

De feiten over schandalige en kwalitatief slechte ingredinten die commercieel droog kattenvoer bevatten zijn geen nieuw bewijs. Het enige dat wel zelden wordt besproken is de simpele oorsprong van deze producten en de ernstige opeenhopende bijverschijnselen die voorkomen wanneer je dit aan katten voert.

Vandaag de dag is droog, commercieel voer verreweg het meest populaire product dat wordt gevoerd aan onze huiskatten. De toegeschreven eigenschappen die alle merken die dit voer produceren gemeen hebben zijn gemakkelijk en goedkoop als je dit vergelijkt met alle andere manieren om je kat te voeden. De afgelopen jaren zijn kattembrokjes enorm gepromote doormiddel van advertenties en door dierenartsen als zijnde de juiste keus voor gezondheidsbewuste, liefdevolle eigenaren.

De waarheid is echter dat droge brokjes alles behalve gezond zijn voor katten. Vooraleerst is de samenstelling van het droogvoer totaal niet te vergelijken of te evenaren met de kat zijn natuurlijke dieet aangezien katten ware en echte vleeseters zijn.

Het natuurlijke prooidier dieet van de kat bevat ongeveer 65% - 75% water. De kat, voortgekomen uit de vlaktes van Afrika, heeft geleerd zijn volledige dorst te lessen uit het vochtaandeel uit zijn prooi.
Vanwege de bestanddelen bevat commercieel droogvoer niet meer dan 10% vocht.

Granen zijn de basis voor kattenbrokjes en nemen ongeveer de helft van het gewicht in. Granen die vaak gebruikt worden in commercieel droogvoer zijn mas, rijst en tarwe. Deze geven het voer volume, structuur en zorgen voor een goedkope calorie bron. Granen bestaan voornamelijk uit koolhydraten, een voedingsstof die nauwelijks in het natuurlijke prooidier dieet van de kat voorkomt. De lever en andere organen slaan kleine hoeveelheden van koolhydraten op, de kat krijgt kleine hoeveelheden van deze voedingsstof binnen door de inhoud van de maag en organen van de kat zijn prooi. Dit is echter nooit meer dan 1 2 % koolhydraten ten opzichte van het totale gewicht van de prooi. Commercieel droogvoer kunnen wel 45% koolhydraten bevatten.
Een dieet met een hoog gehalte aan koolhydraten zal resulteren in overgewicht omdat overmatige hoeveelheden van deze stof door de lever wordt omgezet in lichaamsvet. Aangezien katten voornamelijk vet en protene omzetten voor energie zal het grootste gedeelte van de koolhydraten opgeslagen worden als lichaamsvet.

Een vergelijking:
Het is geen overdrijving als we een commercieel droogvoer voor katten vergelijken met een macaroni met kaas maaltijd voor mensen. Beide producten zijn overmatig bewerkt, verhit en gebaseerd op geraffineerde koolhydraten. Toegevoegde vitamines proberen het gebrek te compenseren, maar het voedsel heeft nog steeds een groot tekort aan andere belangrijke voedingsstoffen zoals enzymen, amino- en vetzuren. Geen van beide weerspiegelt het natuurlijke dieet van mens en kat. Toch, afhankelijk van de smaak van diegene die het tot zich neemt, menen vele dat beide erg goed smaken. Voor een nog nauwgezettere vergelijking zou de macaroni met kaas diner nog verder gewijzigd worden in een noodle met kaassmaak, maar erg belangrijk deze noodles zouden droog geserveerd moeten worden aan de mens!

Water is de meest belangrijke voedingstof die er is. Uiteraard kunnen noch wij, noch katten leven op water alleen, maar zijn belang wordt nog eens onderstreept door het feit dat bij afwezigheid van voedsel en water een levend wezen eerder omkomt door de dorst lang voordat men omkomt van de honger.
Dat gezegd hebbend, we beweren niet dat katten dood gaan door dehydratie wanneer ze een commercieel droogvoer voorgeschoteld krijgen aangezien de meeste katten hebben een bron van water beschikbaar waar ze gebruik van maken. Of toch?

We hebben al vermeldt dat katten overleefden als bewoners van de Afrikaanse vlaktes en woestijnen en hun aanpassing om hun behoefte aan vocht te stillen door het uit hun prooi te halen. Gedurende de laatste 40 miljoen jaar heeft de kat niet hoeven teren op aanvullende water innamen, zelfs als ze het wel nodig zouden hebben zullen ze het niet zo snel doen omdat het niet in hun natuur ligt om te drinken.
Natuurlijke voeding bevat gemiddeld genomen 70% water. Een kat die droge kattenbrokken voorgeschoteld krijgt zal hier ongeveer 1 kopje per dag van eten. Om een juiste hoeveelheid water binnen te krijgen zou een kat 225 ml water extra moeten drinken! Als de kat dit niet inneemt dan zal de kat langzaam gaan uitdrogen.
Eenmaal ingenomen, zal het droogvoer het vocht vanuit de kat zijn maag opzuigen als een spons. Dit zorgt voor uitdroging van binnenuit. Omdat kattenbrokjes erg calorierijk zijn zal een kopje droogvoer eenmaal ingenomen gelijk zijn aan 2 kopjes vers voer. Vandaar dat katten op een droogvoer vaker overvoerd zijn omdat de verzorger de hoeveelheid beoordeelt naar volume en niet naar de calorische waarde. Dit samen met de hoge waardes aan koolhydraten in droogvoer zorgen ervoor dat deze katten snel overgewicht krijgen.
Dezelfde hoeveelheid vocht toevoegen aan droogvoer als dat ze in de natuur zouden eten door de brokjes in water te weken zorgen ervoor dat de kat in totaal veel te weinig van de dagelijkse noodzakelijk vetten en protene binnenkrijgen. Er zou dan nog meer van het geweekte voer gegeven moeten worden om de dagelijkse behoeftes aan protene en vetten binnen te krijgen, dit resulteert echter weer in overmatig gebruik van koolhydraten en calorien.

Commercieel droogvoer voor katten en FLUTD ((Feline Lower Urinary Tract Disease):
Gezondheids problemen aan de urinewegen bij katten is niet een nieuw fenomeen en wordt al onderzocht sinds 1925. De frequentie dat het voorkomt bij de gezelschapskat is echter enorm gestegen en wordt nu gezien als een veel voorkomende kattenziekte. Het vormen van struviet kristallen in de urine wat lijdt tot verstopping van de blaas is direct gerelateerd aan het dieet van de kat. De meeste onderzoeken die zich bezig houden met ziektes aan de urinewegen richten zich op het aandeel van mineralen of , meer recentelijk op de invloed van het voer op de Ph waarde van de urine. Veel minder onderzoeken richten zich op het effect van een dieet op het volume van urine of specifieke dichtheid.

Deze post is bewerkt door Memento: 05-07-2009 - 08:50

 • 0

#15 zelf voer maken

Mr Louii - 29-07-2009 - 11:11

ikzelf voer wel es steurkorrels aan de kleine die ik heb rond zwemmen.
Die zinken direct.

grtz
 • 0

#16 zelf voer maken

JGls2480 - 29-07-2009 - 14:07

@Memento:
Dat kattendroogvoerverhaal klopt 100%. Sommige mensen verwachten dus echt de kat op zijn benen te houden met enkel droogvoer ... schandalig! (Ben kattenmens)

Ontopic:
Als ik ze het gevoerd kreeg zouw ik wel ook wat kattendroogvoer geven puur om meer veriabel dieet te geven. Geen hondenvoer daar zitten nog meer groenten in en minder vitamines(wanneer je een kat altijd alleen maar hondevoer geeft zal die uiteindelijk blind worden). Mijn pirs zijn dus belachelijk verwend het enige dat ze willen eten zijn garnalen, victoriabaars en roodbaars filet. Ik lees dat men dikwijls tilapia voerd. Wel ik ben blij dat men anemoon tenminste de tilapia apprecieert anders had ik zo een hoop zakken voor nx liggen! Zelfs een week uithongeren helpt geen bal. Spugen het gewoon uit en zeggen bekijk het maar. Dan denk je oh tis de vis mss iets mis mee. Nee na 3 verschillende merken geprobeert te hebben met dezelfde reactie (zo kom je dus aan die zakken) is het duidelijk lijkt me. En jah feeders maakt nie uit wat het is als het eindigt in hun buik.
 • 0

#17 zelf voer maken

Deathwish - 01-08-2016 - 15:17

hoi iedereen ,

ik heb vrijdag terug nieuwe piranha's

nu zijn een vrouw in de winkel dat ik steur korrels kan geven .

is dit wel goed ??

groetjes Jollie 

 


 • 0

#18 zelf voer maken

PredatorFish - 18-08-2016 - 01:58

Als afwisseling wel niet als vast voedsel


 • 0


0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers


Siliconenkit transparant
Siliconenkit zwart
Luchtpomp 108 l/u
Luchtpomp 270 l/u
Luchtpomp 108 l/u
Luchtpomp 270 l/u
Luchtpomp 540 l/u
Resun LP-40 High Blow
Resun LP-60 High Blow
Resun LP-100 High Blow
Nitto piston pomp LA-28B
Nitto piston pomp LA-45C
Nitto piston pomp LA-60 ECO
Hi-Blow Baby
Hi-Blow HP-40
Hi-Blow HP-60
Hi-Blow HP-80
Hi-Blow HP-100
Uitstromer cilinder
Uitstromer vierkant
Bruissteen Mini-long
Bruissteen Long-long
Luchtsteen Hi-Oxygen disc 10cm
Luchtsteen Hi-Oxygen disc 13cm
Luchtsteen Hi-Oxygen disc 20cm
Giant Airstone XXL 9mm
Superfish LED luchtsteen 10cm
Superfish LED luchtsteen 20cm
Uitstromer flexibel 125mm.
Uitstromer flexibel 1000mm.
Luchtslang 4/6
Metalen Luchtkraan 4/6
Metalen Luchtkraan 2-weg 4/6
Deltec MCX300 Eiwitafschuimer
Deltec MCE300 Eiwitafschuimer
Deltec MC500 Eiwitafschuimer
Deltec MCE400 Eiwitafschuimer
Deltec SC1455 + CSM800
Deltec MCE600 Eiwitafschuimer
Deltec TC1655 + CSM1655
Deltec SC2560 Eiwitafschuimer
Deltec SC3070 Eiwitafschuimer
Deltec SC4080 Eiwitafschuimer
Deltec SC4580 Eiwitafschuimer
Eheim BioPower 240
Eheim Classic 2211
Eheim Classic 2213
Eheim Classic 2215
Eheim Classic 2217
Hydor Prime 10 - Buitenfilter
Hydor Prime 20 - Buitenfilter
Hydor Prime 30 - Buitenfilter
Eheim Professionel 3 2071
Eheim Professionel 3 2073
Eheim Professionel 3 2075
Eheim Professionel 3 2080
Actief kool 300 gram
Superactief kool 500 gram
Actief kool 1000 gram
Zeoliet 500 gram
Zeoliet 1000 gram
Keramische pijpjes
Symbiont biologisch filtermateriaal
Filterwatten 250 gram
Filterwatten 500 gram
gafzak 10cm
gafzakhouder 10cm
gafzak 18cm
gafzakhouder 18cm
Filterschuim fijn 2cm.
Filterschuim fijn 5cm.
Filterschuim middel 2cm.
Filterschuim middel 5cm.
Filterschuim grof 2cm.
Filterschuim grof 5cm.
Aquarium slang 9-12mm
Aquarium slang 12/16mm
Aquarium slang 16/22mm
Sproeibuis
Aanzuigbuis
Filterkorf
Bubble Magus Geleider
Bubble Magus Doseercontainer 0.6L
Bubble Magus houder voor doseerpomp
Bubble Magus Doseercontainer 2,5L
Aquaholland Doseerpomp 1 kanaals
Jebao Auto Dosing pump Dp 4
Grotech SLD 1800 Doseerpomp
Bubble-Magus BM-T02 Doseerpomp
Grotech EP II doseerpomp
Fischer Doseerpomp 3 kanaals
Grotech EP IV doseerpomp
Aquatronica Doseerpomp 3 kanaals
GHL doseerpomp 3 kanaals
Grotech SP-4800 Doseerpomp
Bubble-Magus BM-T01 Doseerpomp
GHL doseerpomp 3 kanaals
GHL Dosing unit SA3
Grotech TEC 4 NG Doseerpomp 4 kanaals
Arka Vida-GT 4 kanaals doseerinstallatie
GHL Dosing unit SA4
Grotech TEC 4 NG Set
Vertex Doseerpomp Libra DC
Grotech TEC 4 NG Set
Eheim Compact 300
Eheim Compact 600
Eheim Compact 1000
Eheim 1046
Eheim 1048
Eheim 1250
Eheim 1260
Jebao/Jecod DCT-4000 regelbaar
Jebao/Jecod DCT-6000 regelbaar
Jebao/Jecod DCT-12.000 regelbaar
Sicce Syncra HF 10.0
Sicce Syncra HF 12.0
Sicce Syncra HF 16.0
Powerhead 700
Powerhead 1400
Powerhead 2000
Hydor Koralia Evolution 2800
Hydor Koralia Evolution 4000
Hydor Koralia Evolution 5200
Jebao RW-8
Jebao RW-15
Jebao RW-20
Sicce 2x Voyager 4 + Wave surfer
Sicce 2x Voyager 8 + Wave surfer
Sicce 2x Voyager 10 + Wave surfer
Sicce Voyager 9 + Voyager 10 + Wave surfer
Tunze Nano wavebox 6206
Tunze Turbelle Wavebox 6215
Tunze Turbelle Wavebox uitbreidingsmodule
Tunze Turbelle Stream 6065
Tunze Turbelle Stream 6085
Tunze Turbelle Nanostream 6095
Tunze Turbelle Stream 6105
Tunze Turbelle Stream 6125
Tunze Turbelle Stream 6155
Tunze Turbelle Stream 6255
Tunze Masterstream 6550
Tunze Masterstream 6560
Tunze Masterstream 6580
Thermometer met zuignap
Precisie thermometer met zuignap
Aquaforte 18 watt PL UV-C lamp
Aquaforte 36 watt PL UV-C lamp
Velda VT UV-C Filter 5 Watt
Velda VT UV-C Filter 7 Watt
Velda VT UV-C Filter 9 Watt
Velda VT UV-C Filter 11 Watt
Velda VT UV-C Filter 18 Watt
Velda VT UV-C Filter 36 Watt
Aquaking UV-C RVS 36 watt PL-lamp
JMB Aquarium LED verlichting Amazone
JMB Aquarium LED verlichting African Cichlids
JMB Aquarium LED verlichting Community
JMB Aquarium LED verlichting Reef
Verwarming beschermer
Jäger thermostaat verwarming 100 watt
Jäger thermostaat verwarming 200 watt
Jäger thermostaat verwarming 300 watt
PVC doorvoer 20mm
PVC doorvoer 25mm
PVC doorvoer 32mm
PVC doorvoer 40mm
PVC doorvoer 50mm
PVC buisklem 20mm
PVC buisklem 25mm
PVC buisklem 32mm
PVC buisklem 40mm
PVC buisklem 50mm
PVC kogelkraan 20mm
PVC kogelkraan 25mm
PVC kogelkraan 32mm
PVC kogelkraan 40mm
PVC kogelkraan 50mm
PVC Bocht 90 graden 20mm
PVC Bocht 90 graden 25mm
PVC Bocht 90 graden 32mm
PVC Bocht 90 graden 40mm
PVC Bocht 90 graden 50mm
PVC Bocht 45 graden 20mm
PVC Bocht 45 graden 25mm
PVC Bocht 45 graden 32mm
PVC Bocht 45 graden 40mm
PVC Bocht 45 graden 50mm
PVC lijmsok 20mm
PVC lijmsok 25mm
PVC lijmsok 32mm
PVC lijmsok 40mm
PVC lijmsok 50mm
Overloopkam 2.5cm
Overloopkam 4cm
PVC filterkorf 32mm
PVC filterkorf 40mm
AlgExit 250ml
AlgExit 500ml
AlgExit 1000ml
Blue Exit 250ml
Blue Exit 500ml
Blue Exit 1000ml
eSHa 2000
eSHa Exit
eSHa Gastropex
eSHa Optima
Mag-Float algenmagneet mini
Mag-Float algenmagneet small
Mag-Float algenmagneet medium
Mag-Float algenmagneet large
Easy life 250ml
Easy life 500ml
Prodibio BioDigest 6 ampullen
Prodibio BioDigest 12 ampullen
Prodibio BioDigest 30 ampullen
Prodibio BioDigest PRO 10 ampullen
Prodibio Reef Booster 6 ampullen
Prodibio Reef Booster 12 ampullen
Red Sea zeezout 2kg
Red Sea zeezout 4kg
Red Sea Coral Pro 7kg
Plantentang met schaar 50cm
Plantentang met schaar 70cm
EasyCarbo 100ml
EasyCarbo 250ml
EasyCarbo 500ml
ProFito plantenvoeding 100ml
ProFito plantenvoeding 250ml
ProFito plantenvoeding 500ml
eSHa test strips