Piranha-fury.nl | Forum | Informatie | Piranha | Roofvissen | Aquarium

Piranha-fury maakt gebruik van cookies. Bekijk onze Privacy Policy.    Sluiten

Welkom gast

- - - - -

zeeaquarium opstarten


Geen reactie(s) in dit topic

#1 zeeaquarium opstarten

PYGO - 26-10-2005 - 14:42

EEN ZEEAQUARIA OPSTARTEN

Een nieuw aquaria opstarten:
Zorg dat je alles bijelkaar hebt qua techniek wat je nodig hebt om testarten.
tank,verlichting,eiwitafschuimer,stromingspomp(en)
let op:
Nieuw gemaakte of aangekochte aquaria’s en/of filters kunnen lekken of andere gebreken vertonen die men niet zomaar direct kan vaststellen. Daarom laat men de filter en het aquaria samen draaien op gewoon zoet water, om te zien of alles goed werkt een of er niets lekt. Zo voorkomt men dat men duur aangemaakt zeewater moet weggooien als er iets mis is.

Is alles in orde, dan maken wij alles weer leeg en vullen de filter met het gekozen substraat.

Nu is de tijd gekomen om het zeewater in het aquaria te doen. Is het kunstmatig aangemaakt zeewater, dan moet het aquaria ongeveer twee weken draaien, verwarmd tot een temperatuur van 25/26C

Bij natuurlijk zeewater zijn enkele dagen al voldoende.

Zeeaquaria decoreren:

Men kan een zeeaquaria decoreren met levende steen, of werken met "vulsteen"en daar het levendsteen weer omheen bouwen. Wil men echter alles met levende steen inrichting dan is het het beste om van tevoren hele dozen ervan te bestellen bij uw winkelier. Deze wegen ongeveer 20 kg. Dit is ook goedkoper en men is zeker dat de steen vers van de luchthaven komt, want de dozen worden gesloten verkocht.

Het aquaria hoeft echter niet in een keer ingerich te worden. Men spreekt met de winkelier af wanneer er weer levende steen binnenkomt en bestelt dan weer een deel bij. Dit kan zijn om de week of om de drie weken. Dan wordt de aankoopprijs ook al wat gespreid.

Hoelang moet mijn nieuwe aquaria rijpen:

Tijdens de rijpingsperiode van het aquaria en het filter systeem moet men enkel het verdampte water bijvullen, let wel, bijvullen met osmosewater zonder zout toevoeging. Men moet het nitriet en nitraat gehalte meten.

Laat het aquaria drie maanden draaien zonder één vis zodat alle bacterién de tijd hebben om zich te ontwikkelen. Na die drie lange maanden kan men enkele visjes in brengen (2 stuks). nu moeten we weer beginnen meten, tot dat de bacteriën zich daaraan hebben aangepast.

Na 1 maand zal hun aantal zoverre zijn vermeerderd dat men weer één of twee vissen kan in brengen. Voor wat betreft de te kiezen soorten koralen en vissen die bij het aquaria passen kan men zich op voorhand informeren in de bestaande lectuur, forums etc en zich niet altijd laten leiden door de informatie gegeven in de winkel.
deze geven vaak(niet altijd)toch een advies wat tengoede komt van hun winst oogmerk.
en dat de vis/koraal bij jou dood gaat zal ze vaak een biet wezen._____________________________
  • fulltankshot.jpg

Deze post is bewerkt door pietpiranha: 26-10-2005 - 14:50

  • 0


Aquarium webwinkel


1 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers


    Google (1)